Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy jesli mam troszke powyzej max. oleju w silniku to trzeba upuścić troche czy tak moze zostać?? :mad2:
howgh!
Opublikowano

witam

troszke to ile ??

jesli 1 2 mm to nic mu nie bedzie

ale najlepiej to sobie odessij przez bagnet i bedzie tak jak ma byc

a tak wogóle to przelałes czy ci przybywa ?

pozdrawiam

POSPOLITUS MANIAKUS BEEMWUUS
Opublikowano
jest tak 1 do 2 mm poza kreską max nie wiem czy przybywa bo niedawno go kupilem i jeszcze sie nie zorientowałem a jak przybywa to co to znaczy?
howgh!
Opublikowano
jest tak 1 do 2 mm poza kreską max nie wiem czy przybywa bo niedawno go kupilem i jeszcze sie nie zorientowałem a jak przybywa to co to znaczy?

Jak szybko jeżdzisz to ja bym zlał troche...

Nie wiem jak jest w wolnossących ale w tdsach, jak szybiej się przemiszczasz to leje się o 0,5ltr. oleju mniej-chodzi o to żeby nie rozsadzić uszczelek jak zacziesz depać :D

Poszukujemy tunerów !!

Forum samochodowe, forum motoryzacyjne, forum tuningowe

http://samochody.kei.pl/zdjecia/logo_phpBB2.gif

Randki: dates

Opublikowano

Witam

Czytam ,czytam i tak sie zastanawiam czy przypadkiemsamochod nie stoi troche krzywo.Poza tym 1-2 mm powyzej max to nic nie zaszkodzi chyba ,ze aptekarzowi :D

pozdrawiam

Opublikowano
stoi prosto :mrgreen: a czym to odessać chyba nie strzykawką :mad2: albo jakimś weżykiem?
howgh!
Opublikowano

Wez wezyk o odpowiedniej srednicy i dlugosci a nastepnie zassij ustami.Bedziesz widzial ile zaciagnales /wezyk przezroczystyzagnij i po krzyku.

pozdrawiam

Opublikowano
A może bagnet jest od innego modelu ? :wink: Może tylko skala jest nieodpowiednia...
http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano
(...) i po krzyku.

pozdrawiam

musze powiedziec zonie, ze jak zassie to bedzie po krzyku :twisted2:

pozdrowy

Clear for take off!
Opublikowano
Ja bym tak zostawił, 1-2 mm napewno nie zaszkodzi, bo napewno są jakieś widełki, fabryka przewidziała, a nie że 1mm wiecej i już rozsadza silnik :D kontroluj tylko czy go nie przybywa, tak jak koledz piszą, płyn chłodniczy, lub paliwo. A jak olej wygląda, czysty, nie śmierdzi paliwem?
Opublikowano
lLpiej trochę oleju upuść. Lepiej mniej niż zadużo. No sprawdź na zimnym i ciepłym silniku poziom oleju na bagnecie. Kolega miał za dużo i puściły mu uszczelki.
Opublikowano

sprawdzałem na zimnym oczywiście

upuszcze troche tylko rurke załatwie a to co upuszcze to chyba później jak coś moge dolac przecież :mrgreen:

howgh!
Opublikowano
nie bardzo rozumiem dlaczego akurat 1 h po zgaszeniu silnika przecież jak stał dłuzej to odczyt dokładniejszy tylko moze być :twisted2:
howgh!