Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam panowie mam problem ubywa mi plymu chlodniczego wszystkie weze sa suche termostat dzoala uszczelka cala, mam takie pytanie czy na bloku jest jakis zawor ktory moze wywalac plyn , bo na bloku kolo filtra oleju jest cos w rodzaju walca z otworem mowimy tu o silniku m40 1,6 wczesniej bylo wszystko oki tylko dzisiaj zobaczylem jak mi cos cieknie ale z kad i jak
Opublikowano
Sprawdź czy nie masz mokro pod dywanikami z przodu

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
a kolego nie koniecznie uszczelka jak ubywa płynu :) u mnie się chłodnica rozszczelniła na łączeniu zbiorniczka i ciepły płyn uchodził że nie było go widać :/
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"
Opublikowano
jak kupilem swoja i na 2 dzien sprawdzalem sobie wszystko pod maska zobaczylem ze mam malo plynu, teraz kopci jak sie odpali ale jak sie zagrzeje to juz nie, wiec odkrecilem odpowietrznik i wkrecilem rurke, podalem cisnienie i pokazala mi sie woda w rogu chlodnicy, lalem uszczelniacz w plynie, pozniej w proszku i dalej ucieka :/ chyba trzeba bedzie kupic nowa a malo tego przeczyscic nagrzewnice :/
Opublikowano

Kolego ja już się wyleczyłem od tych specyfików do uszczelniania.Kiedyś tam wsypałem magiczny środek,owszem coś tam pomógł ale jak teraz wymieniałem chłodnicę i zobaczyłem jaki piękny płyn zeszedł to masakra - syf i ubóstwo :/ mało tego nawet chłodnica była przytkana a miało nie przytykać - "Kłik Majketingowy" hehehe

Teraz po wymianie chłodnicy nie to autko,znaczy się zanim termostat się otworzy to trochę mija a na starej to pochodził chwile i termostat puszczał,a ciśnienie układ miał takie że głowa mała :( Także wszystkim mogę te specyfiki odradzić które tak pomagają - bo owszem pomagają ale i szkodzą :( no coś za coś.

"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"