Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W tym kraju są same patologie ... :mad2:

Tak z ciekawości ... czy w innych krajach UE można odliczać VAT od aut osobowych i paliwo ?

Opublikowano

A propos kratki, ja miałem to samo, po jakichś 2000km ją zdemontowałem, od razu przed kupnem poprosiłem ASO o "delikatne" zamontowanie :wink: . Mam seryjnie taką "kratkę" materiałową, w miejscu właściwej . A propos skrzypienia foteli, przechodziłem to także - fotele komfortowe .

Pozdrawiam

Opublikowano
A propos kratki, ja miałem to samo, po jakichś 2000km ją zdemontowałem, od razu przed kupnem poprosiłem ASO o "delikatne" zamontowanie :wink: . Mam seryjnie taką "kratkę" materiałową, w miejscu właściwej . A propos skrzypienia foteli, przechodziłem to także - fotele komfortowe .

Pozdrawiam

I jak sobie poradziłeś z fotelami komfortowymi? Mnie po ostatniej wizycie w ASO powróciło skrzypienie i trzeszczenie foteli. Da się to jakoś wyeliminować?

Opublikowano

patryk_x6_KTW, dokładnie nie pamiętam bo brat był w ASO, ale wydaje mi się, że przesmarowali skórę fotela kierowcy jakimś impregnatem. Natomiast bardziej skrzypiał zbyt słabo dokręcony fotel pasażera . Od tamtej pory nic się nie dzieje, jest ok .

Pozdrawiam

Opublikowano
niektorzy kratke zdejmuja..

ciekawe... muszę sprawdzić jakie grożą konsekwencje w przypadku np. kontroli drogowej, bo jeśli tylko mandat to pomyślę nad tym - gorzej jak zabierają dowód i auto na lawetę...

Kupujecie auta ciezarowe i chcecie aby nic nie skrzypialo??

No bez przesady :)

No Limits With S2 Power

Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm, BMW HP4 193 KM 112 Nm :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Jakbyś mógł kupić 650 100tyś taniej to też byś kratkę w nim zamontował :mrgreen:

Gdybym chcail auto z kratka to nie jezdzilbym 650i. Zreszta po jazdach probnych spodobalo mi sie X6M, no i tego tez sie z kratka nie kupi :)

No Limits With S2 Power

Audi S2 Coupe 414 KM 560 Nm, BMW 650i 367 KM 490 Nm, BMW HP4 193 KM 112 Nm :)

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, zaczeła skrzypiec u mnie kierownica... Przy delikatnych ruchach (kilka mm w tą i z powrotem) słychac skrzypienie, a na rondzie przy szybkich ruchach kierownicą czasami słychac dziwny dzwięk, cos podobnego troche do jakiegoś wycia ale jest tylko w jednym położeniu (obrocie) kierownicy... Co do samego skrzypienia to wystarczy minimalnie przestawic kierownicę i juz nie skrzypi ale dalej jest ten dziwny dzwięk na rondach... Macie/mieliście problem podobny do mojego?

Pozdrawiam

Opublikowano
U mnie delikatne skrzypienie, a raczej chrobotanie występuje przy pewnej pozycji masażu , ale jest to chwilowe więc za bardzo nie przeszkadza. Z tyłu jednak coś mi się w drzwiach poluzowało bo na nie równej nawierzchni coś rezonuje ... nie wiem czy dawać w ASO drzwi do rozkręcania bo boję się że będzie jeszcze gorzej :P
Opublikowano
u mnie zaczelo cos czasami skrzypac z tylu przy siedzeniach, jak jest ten plastik ze schowkami miedzy tylnimi fotelami, ale nie zawsze slychac
"We at BMW do not build cars as consumer objects, just to drive from A to B. We build mobile works of art" - Chris Bangle