Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś dokładał fabryczną nawigację do swojego BMW?

Wiem, że będzie trzeba dokonać małej modyfikacji w górnej części deski rosdzielczej i będzie trzeba troche rzeźbić z instalacją, ale czy ktoś już to robił?

Pozdrawiam

Hubert

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja nie dokładałem bo mam - ale ...

Wcześniej używałem kilku nawigacji przenośnych i gdy przeszedłem na tą wbudowaną w samochód nie mogłem się przyzwyczaić. Powiem tak - wbudowana ma 2 zalety - nie trzeba jej wyciągać/chować i jest zintegrowana z audio samochodu. No może jeszcze przekątna ekranu jest zaletą - ale we wszystkich pozostałych konkurencjach nie ma szans z nawigacją za 300 zł.

Opublikowano
Ja nie dokładałem bo mam - ale ...

Wcześniej używałem kilku nawigacji przenośnych i gdy przeszedłem na tą wbudowaną w samochód nie mogłem się przyzwyczaić. Powiem tak - wbudowana ma 2 zalety - nie trzeba jej wyciągać/chować i jest zintegrowana z audio samochodu. No może jeszcze przekątna ekranu jest zaletą - ale we wszystkich pozostałych konkurencjach nie ma szans z nawigacją za 300 zł.

dokładnie jak piszesz, ale ciekaw jestem czy dłuż będzie rzeźbienia, ponieważ ja mam "pełną" deskę rozdzielczą i nie wiem jak to ugryźć?

Opublikowano

Musisz wymienić deskę , są na allegro z "dziurą" na środku pod wyświetlacz , bo raczej na swojej nie wytniesz odpowiedniej dziury

Na allegro masz od deski po wyświetlacze i radyjka wystarczy dobrze poszukać

Opublikowano

akurat dziura to najmniejszy problem:)

czeka Cie jeszcze wymiana tunelu srodkowego, dolozenie wiazki kabli, czasem mikrofonu i sterowania w kierownicy oraz przekodowanie auta

nie polecam

vazq~

~ The Gator Nation ~
Opublikowano

nie polecam

vazq~

popieram , tutaj niestety jest już bardzo duża ingerencja w instalację

Zapytaj w serwisie BMW może występuje wiązka "doposażeniowa" dzięki której wypinasz starą wkładasz nową i wszystko podpinasz a póżniej kodujesz , bo dorabianie kabli ,sztukowaniem zakończy się klęską

Taka wiązka występuje do świateł ksenonowych (jak ktoś nie ma ksenonów a chce mieć) zamawia wiązkę , lampy i wszystko koduję . Wiązka do ksenonowych świateł kosztuje coś około 2100-2200 do navi zapewne będzie droższa

Opublikowano

eh, nie poddawaj sie

zawsze mozesz zrobic cos takiego

- co bedzie rownie efektowne jak oryginalna navi, a przy tym o wiele bardziej rozbudowane

vazq~

~ The Gator Nation ~
Opublikowano
eh, nie poddawaj sie

zawsze mozesz zrobic cos takiego

- co bedzie rownie efektowne jak oryginalna navi, a przy tym o wiele bardziej rozbudowane

vazq~

Czy ktoś wie co to jest wsadzone chodzi mi o ten sprzęcik dotykowy ? bo z tego co widzę idealnie pasuje zamiast oryginalnego wyświetlacza , byłbym sam za żeby coś takiego zamontować

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

kupiłem już ori nawigację zamykaną od E87 teraz szukam odpowiedzniej nawigacji, którą będe mógł tam schować, ponieważ nawi prezentowana u kolegi nie jest nigdzie dostępna :(

podłączyłem już zamykanie i otwieranie wyświetlacza :)

Opublikowano

jestem pod wrazeniem - Pioneer AVIC-F500BT pasuje idealnie, ale chyba nie bedzie sie skladal

vazq~

~ The Gator Nation ~
Opublikowano
jestem pod wrazeniem - Pioneer AVIC-F500BT pasuje idealnie, ale chyba nie bedzie sie skladal

vazq~

Pioneer może pasować, ale muszę znaleźć navi, która zbudowana jest tylko z wyświetlacza - nie może mieć przycisków na przednim panelu i oczywiście musi być "szczupła" :norty:

Opublikowano

no to MIO C725 - widzialem na allegro za 1300PLN

poszukaj na necie jest dokladna instrukcja, krok po kroku, jak wmontowac MIO w oryginalna obudowe - nie zapomnij wyprowadzic czytnika do kart

vazq~

~ The Gator Nation ~
Opublikowano

Hipo - dysponujesz zdjęciami jak co zrobiłeś ?

Proponuje aby każdy krok był wpisywany i w miare możliwości dodawane zdjęcia bo jest sporo osób które tym tematem by się zaciekawiły , lecz pisanie że mam wszystkie części i montuje nie jest żadną podpowiedzią

To 'mio' wchodzi bez problemu w oryginalną ramkę pasuje idealnie ? jeżeli ktoś znajdzie ten link również proszę o wklejenie

Opublikowano

Witam serdecznie

Czy ktoś byłby uprzejmy zmierzyć i podać mi wymiary fabrycznego wyświtlacza i całej obudowy w e87?

Mam nawigację Navroad nr750 i chciałbym ją tam umieścic, ale boje się, ze może być nie ten rozmiar.

Z góry dziękuję.

Opublikowano
..ten temat już był tutaj... ale masz tu link do nawigacji. Ja jestem zadowolony .Zamówiłem do fabrycznie nowego auta .. Jest super! Nie trzeba rozwalać niczego... w serwisie zrobią Ci to bez żadnych śladów ! Zobacz tu http://www.flota.v10.pl/Garmin,nawigacja,w,BMW,5234.html Koszt o ile pamiętam ok. 1200zł ( 2008). Pozdrawiam

Czy robiłeś coś takiego? pochwal się jakąś fotką. W którym miejscu to jest montowane - na przyzsawkę do szyby? Ze zdjęć wygląda, że jest sprzęt jakoś przyczepiony do deski (BMW 3), ale niczym nie przypomina orginału, a o to chodzi.

Opublikowano

IMHO kwestia wyboru - nowe propozycje BMW w zakresie nawigacji dedykowanych zakladaja pelna integracje navi i bT z systemem glosnikow fabrycznych co jest ciekawa opcja :cool2:

ALE opcja ktora wybral Hipo daje wiekszy ekran, mozliwosc odtwarzania filmow, podpiecia kamery itd.

vazq~

~ The Gator Nation ~