Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Problem tego typu: Chcialbym sobie jakas fajna nawigacje sprawic, ale nie wim jaka. Zastanawialem sie nad zakupem 16:9, ale mam kilka watpliwosci. Czy moze mi ktos powiedziec jaki bedzie koszt mniej wiecej? Co musze dokupic? Moje auto nie ma fabrycznie wmontowanej nawigacji i mam tylko typowe radio-otwarzacz kaset ze zmieniarka CD w kufrze. Co prawda ladnie by wygladalo mniec zamontowane takie cus ale czy warto? Czy moze lepiej kupic porzadnego tomtom'a albo garmina?
Opublikowano
Ja mam Beckera z201 - całkiem miłe urządzenia - mapy Navteq i AutoMapa.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.

Opublikowano
Dołozenie fabrycznego zestwau nawigacji to napewno spory koszt wiec pewnie padnie na tzw na szybe .. i tu nie ma mowy o porzadnym tomtomie czy garminie - bo takowych nie ma, aby nie obrazac wlascicieli tych sprzetow to proponowal bym ci popytac wsrod znajomych i pozyczyc takowe do testow . Jezeli jezdzisz wiekszosc po polsce to moja rada - cokolwiek byle z automapa , jak cos dobrego do clarion 780, 790 + automapa , tomtom i garmin to gó... z reklam , na zachodzie jakotako prowadza a w polsce, słowacja , czechy beznadzija !!
Opublikowano

Uzywalem kilka razy kolego nt 2009 europy jak i szczegolowej mapy polski 2009 .1 i tak aby nie popadac w dyskusje to pare cyferek

GPMapa jest cyfrową mapą Polski przeznaczoną do nawigacji samochodowej w urządzeniach GARMIN GPS. Najnowszą wersją tej mapy jest GPMapa 2009.1. Najnowsza GPMapa oferuje następujący pakiet map cyfrowych:

407 993 km dróg w tym 308 039 km dróg asfaltowych

167 965 obiektów użyteczności publicznej (POI)

44 miasta zawierające obrysy budynków:

Automapa 5.5.3 polska

drogi wszystkich kategorii [km] 637 391 - 230 000 WIECEJ !!

punkty użyteczności publicznej (POI) szt 426 389

miejscowości z budynkami 3D (z wysokością) szt 833

Z dodatkow ktore ma automapa a nie ma garmin

Informacja na ktorym znajdujemy sie km drogi - jak ktos ciut wiecej jezdzi niz do koscioła to uzywa Cb radio i wie do czego to słuzy

dodatek dla ciezarowek - całkiem niezle działajacy

informacja o radarach , suszarkach , samochodach nieoznakowanych nie porownywalna z napisem Alert w garminie

no i wytykac mozna by bylo cały tydzien ... Jedyny plus jaki ma garmin dla mnie to mapa topo . na rowerek itp calkiem przydatna

Ale ze nie kazdy facet lubi blondynki :-) to polecam potestować ... bo mnie to ogolnie rybka co kolega kupi - pisze co mysle

Opublikowano
No wiec moze troche wyjasnie :) Jezdze glownie po Wielkiej Brytanii :P Polske odwiedzam dwa razy do roku :P Przyznam, ze bajer jaki daje taka fajna nawigacja wmontowana w kokpit samochodu podoba mi sie i to niepomiernie :) Aktualnie jezdze na tomtomie 6 z nokii e71. Fajnie ale mnie wkurza przywieszanie sie i tego przede wszystkim chce na gwalt uniknac. Kolejna sprawa to: Zakladajac ze kupie 16:9. Jak to jest gdy chcialbym posluchac jednoczesnie radio i uzywac nawigacji? Gryza sie jakos? Czy moze glos po prostu w tle sie odzywa? Przyznam ze clairol'a nie kupie, bo mi sie to nie widzi :P Jak mam wydac ze 3 kawalki(czy nawet wiecej) to wole dolozyc i kupic taka. Jak sie z niej korzysta? Jest przejrzysta? Jasno pracuje czy moze gada glupoty jak np: zawroc jesli to mozliwe na autostradzie :P