Skocz do zawartości

jak zamontować powerboxa w 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mógłby mi ktoś pomóc jak zamontować bowerboxa w e39 530d 184km. Wiem że trzeba go wpiąć gdzies w panel common reila ale niewiem gdzie??
Opublikowano
a dlaczego akurat powerbox?
Opublikowano

ponieważ kierowca jest niespełna rozumu montując takie coś...

BMW-Banditen Motor Wagen

INSTRUKCJA E46

http://www.wupload.com/file/194077137/Instrukcja_BMW_E46_PL.pdf

Komunikaty kompa niem-angielsko-polskie

http://www.wupload.com/file/194069634/komuinikaty_bmw.txt

----------------------------------------------------------------------------------------------

Opublikowano

ponieważ kierowca jest niespełna rozumu montując takie coś...

czy to odpowiedz ? czy tylko glupie pisanie ?

pozdro ... kiko

www.cwaniak.pl

chcesz troszke miejsca w sieci ? daj znac ..........

Opublikowano
  • Autor
włąsnie ja potrzebuja pomocy jak to zamontować?? A czemu miałbym nie montować takiego czegoś??
Opublikowano
  • Autor
Jeżeli macie jakieś zdanie na temat tego urządzenia to chętnie je poznam
Opublikowano

box ma wtyczki których nie można pomylić - męską i żeńską. wpinasz go pod listwę w takie same złączki, dokładnie w miejscu pomiędzy silnikiem a wycieraczkami. jaki masz box?

Przeszukaj forum, trochę o tym zalega postów. Są dwie szkoły - chiptuningu i boxów. Chiptuning ( a w zasadzie zmiana mapy wtrysków ) jest dokładnie dobierany pod dany ( często wyeksploatowany ) silnik co zapewnia jego efektywne wykorzystanie w całym zakresie obrotów, ale zarazem jest droższy. Box modyfikuje sygnał wpływający do listwy gotowymi programami ( zazwyczaj 8 programów ) pisanymi pod silnik danego modelu. Box jest tańszy i w opinii użytkowników wpływa negatywnie na żywot silnika, pozatym w każdej chwili można go zdjąć. Obiegowo nie poleca się obu rozwiązań do skrzyń automatycznych. W obu przypadkach spalanie wzrasta ok. 1l/100 km co jest zrozumiałe.

Ja używam polskiego boxa V-TECH w programie nr 6, po analizie każdego programu na hamowni. W efekcie 208 KM i 535 Nm. Mam automat i zestaw spisuje sie znakomicie.

Edytowane przez piotrass1

Opublikowano
  • Autor
Ja dokładnie sam niewiem jaki to jest bo ja go kupiłem używany i teraz sam sie zastanawiam czy dobrze zrobiłem
Opublikowano
  • Autor
A mógłbyś mi dokładniej kolego opisaćto miejsce w które mam go podłączyć?? A najlepiej jakby ktoś mi mógł przesłac zdjęcia tego miejsca bo niechciałbym nic popsuc.
Opublikowano
zajrzyj pod maskę, z listwy za silnikem idzie kabel, napewno znajdziesz
Opublikowano
  • Autor
Ok. Dzieki jakoś sobie poradze.
Opublikowano
witam , miałem e46 w którym został przy przebiegu 10tyś kilometrów zamontowany box niemieckiej firmy speed buster ,ja ten samochód przejołem z przebiegiem 110tyś gdy go sprzedałem miała 170tyś i przez ten czas nic się nie działo ani nie zepsuło , a moc była około 170ps i swietnie się nim jeżdziło , dziś mam 530d i także rozważałem montaż ale 193 ps akurat mi starcza .
Opublikowano
Gdzie i za ile można dostac takiego PowerBoxa?
Opublikowano

jest mnóstwo firm gdzie można takie cudo kupić np v-tech

wejdź na google i poszukaj

Opublikowano

Witam

Kabelek z wtyczką jest pomiędzy górną pokrywą silnika a listwą pod przednią szybą na wysokości środka. Najlepsiej jest sięgnąć tam z prawej strony, choć wypięcie wtyczki nie jest łatwe i wymaga pewnej wprawy. Wyjętą wtyczkę wpinasz do boxa a drugi koniec wpinasz spowrotem do czujnika CR. Ot filozofia cała.

Opublikowano
Zrobiem na PowerBoxie firmy PSI 350.000 km w VW T4 2.5 TDi 106 KM -> 136 KM :norty:

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

• 2 lata później...
Opublikowano
odkopuje. Chce podłączyć powerboxa i za nic nie mogę wyciągnąć wtyczki za silnikiem czy ktoś miał ten problem jak najłatwiej ja rozczepić?