Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nabylem niedawno model 330d kombi w automacie i kierowany ciekawoscia chcialem sprawdzic ile to ma do 100kmh.Ku mojemu zdziwieniu wyszlo 12s z groszem Co nie napawa mnie zbytnio radoscia.Pomiar coprawda robiony stoperem ale kilkakrotnie .Dodam ze model 184km.Do tematu podpinam linki z nagranym przyspieszeniem ,pomozcie koledzy bo cos napewno jest nie tak.

http://www.megaupload.com/?d=K0TSZRZK

http://www.megaupload.com/?d=43BP6R2C

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No masz racje, coś jest nie tak, wygląda jak by nie miał siły się szybko wkręcić na obroty, możle katalizatory albo ten zaworek przy turbinie,

Podłącz auto pod kompa bo inaczej nie dojdziesz co to, ewentualnie sprawdź jeszcze wężyki czy nie są poprzecierane,

Jade teraz do MC donald to nagram filmik jak mój idzie do 120 tylko ja mam 4x4 więc troszke wolniej idzie od zwykłej.

Pozdrawiam
Opublikowano
Generalnie to autko kupilem dwa tyg. temu i przed kupnem bylem na kompie i wyskoczyl tylko blond sterowania swiecami ,wiec chyba nic konkretnego sie nie dzieje.Doradzcie panowie co moglbym we welasnym zakresie posprawdzac zeby sie troche bunia rozkrecila .
Opublikowano
pierwszy raz słyszę o takim błędzie, błąd sterowania świecami... a czegóż by on miał dotyczyć...? może mechanik, zle odczytał, lub źle przetłumaczył błąd, takich mądrali nie brakuje niestety w warsztatach.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

1. Zaworek sterujący turbo i egr

2. Wężyk ciśnieniowy

3. Przepływomierz

4. Turbo

5. Zapchany filtr powietrza

Lub coś czego nie wiemy. Szukaj. Nikt Ci palcem nie pokaże, drogą korespondencyjną.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
te twoje przyspieszenie w trybie d jakies dziwne jak bys gazu nie mial do konca wcisniete :!: wciskasz wogule pedalem gazu kick downa :?: :?: w trybie sd tez cos nie tak jak bys mial kick downa wcisniete powinien ci przeciagac prawie do 5 tys obrotow :!:

bmw e46 330d automat 204 ps

bmw e46 320d manual 150 ps

a3 110 ps ahf

suzuki gsxr 1000 k3 175 ps 0-200 7sek :P

bylo a6 c5 2.5 tdi quattro ake -mile wspomnienie

Opublikowano
Na filmikach ktore nagralem gaz jest wcisniety oporowo,co do naprawiania droga korespondencyjna to napewno szukam wskazuwek a nie dokladnej odpowiedzi.Dlatego zg ory dzieki za wszystkie sugestie
Opublikowano
hehe i sie dziwisz ze tak ci przyspiesza :!: :!: :!: pod pedałem gazu masz kick down wcisnij ten gaz do oporu i nie puszczaj :!: powinienes miec cos kolo 8 sekund do 100 a nie szukasz dziury w całym akurat tez mam 330d tylko 204 ps i od razu zauwazylem ze cos nie chalo z tym gazem :mrgreen: przecierz jak wciskasz stopniowo to nie masz pełnej dawki paliwa turbina nie rozkręca się tak jak powinna itd itp :P a przedewszystkim nie uzyskujesz pelnej mocy ktora jest kolo 4 tys obr/min

a3 110 ps ahf

Opublikowano
hehe i sie dziwisz ze tak ci przyspiesza :!: :!: :!: pod pedałem gazu masz kick down wcisnij ten gaz do oporu i nie puszczaj :!: powinienes miec cos kolo 8 sekund do 100 a nie szukasz dziury w całym akurat tez mam 330d tylko 204 ps i od razu zauwazylem ze cos nie chalo z tym gazem :mrgreen: przecierz jak wciskasz stopniowo to nie masz pełnej dawki paliwa turbina nie rozkręca się tak jak powinna itd itp :P a przedewszystkim nie uzyskujesz pelnej mocy ktora jest kolo 4 tys obr/min

Przecież kolega napisał,że klepał na maxa...

Opublikowano
faktycznie pozno juz bylo i zle mi sie zrozumialo :oops: ale cos jest nie tak z ta skrzynia skoro tak biegi zmienia z gazem wcisnietym do oporu postaram sie w poniedzialek zrobic filmik swojej to wrzuce jak powinna pracowac w trybie d z wcisnietym kick downem skrzynia musi przeciagac do okolo 4300 a trybie sd prawie do 5 tys no chyba ze kolega nie wciska tego przycisku pod pedalem gazu :!: wyraznie to czuc pod noga jak go sie wciska a lekko nie chodzi ten przycisk

a3 110 ps ahf

Opublikowano

Witam.

Ja mialem dokladnie to samo co u ciebie. Przyspieszenie d0 100km/h zajmowalo mi 16 sekund.

Okazala sie drobnostka, ktora kosztowala 6zl wymienilem i teraz ciesze sie pelna moca silnika.

U mnie byl to przegrzany przewod ktory biegnie z pod kolektora do okolic Turbiny. Wystarczylo go wymienic i dopalacze zaczely dzialac.

Nie trzeba odraz wymieniac elektroniki moze najpierw wysarczy i u ciebie sprawdzic przwod.

Pozdrawiam

Opublikowano
Spoko KRUPOL ,moglbys tylko dac namiary gdzie mam tego kabla szukac lub jak wygloada tak zebym w miare szybko go namierzyl.A i gdybys mogl dodac w jakis posob jarnoles sie ze jest padniety.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja sie zorientowalem u elektryka gdy podlaczyl komputer cos mu wyskoczylo, podszedl do silnika, zlapal przewod i mu sie rozpadl na czesci.

Przewodu szukaj pod listwa wtryskowa. Pod nia masz mala listwe do ktorej jest przymocowanych kilka przewodow.

Pierwszy odpowiada za Turbo na niskich obrotach a pozostale nie mam pojecia.

Jak bedziesz macal reka idzie on z pod listwy wtryskowej do lewej strony pod filt powietrza w okolice turbiny. Musisz zdemontowa plastiki od filtra powi. i dostrzezesz go golym okiem.

Pozdrawiam