Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam zalane ELFem 5W40 warto to zmieniać na tego Castrola 5W30 EGDE? Bo mam do serwisu jeszcze 7 000 km...????

Pozdrawiam,

Karol

Opublikowano

Powiem tak... olej to olej, a wszystko inne to marketing. Oczywiście zdarza się, że na niektórych rodzajach oleju samochód chodzi ciszej, albo lepiej ogólnie "chodzi", ale żebyś się tego dowiedział musiałbyś wszystkie oleje w swoim aucie sprawdzić. Ja leje Castrol EDGE 0W40 i taki zamierzam lać, ale jak masz zalany inny to możesz lać inny. Osobiście jak nie chcesz Castrola to zalałbym coś z Mobil 1.

Jako ciekawostkę dodam, że w innym aucie BMW E60 mam zalany Motul :)

E30, E36, E60, E87, F48

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Ja leje do 5-ki Mobila 1 ESP 5w-30 i jestem z niego zadowolony, średnia w spalaniu wyszła o 0,2l więcej, ale ta ochrona filtra...:)

Opublikowano
Dobry olej z normą BMW LL-04. Leje EDGE 5W30 bo 4 litry w mojej hurtowni 132 PLN :)

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 3 lata później...
Opublikowano
No i się podepnę:) Panowie czy ktoś zna olej Liqui Moly ktoś zalewał taki bo wszyscy mnie na taki namawiają, i jeszcze jedno czy to prawda że wchodzi w 525d ponad 8 litrów :jawdrop: Dodam jeszcze że nie wiem jak to jest z DPF-em czy każdy olej jest dobry czy trzeba specjalny (inny).
Opublikowano
liqui robi dobre oleje i ogolnie dosc dobra chemie samochodowa. jesli olej spelnia specyfikacje LL-04 to mozesz spokojnie lac, nawet gdyby to byl firmy "Krzak-Oil" :mrgreen:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na odpowiedź raczej nie licz .Ostatni post kolegi piteerus jest z 08 Cze 2011r. :wink: