Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam..

Panowie mam problem z moim bmw 520 2.0 24v a mianowicie: silnik faluje na obrotach od tyś do 2 tyś i załącza sie sprężarka klimy pomimo że klima jest wyłączona chwile tak poskacze i wraca do normy czyli obroty normalne i sprężarka nie chodzi, i ta awaria raz jest a raz jej niema i niewiem co począć bo byłem na 3 kompach i z żadnym się niechce połączyć,, może ktoś zna speca z warszawy co podepnie ją jakoś na krótko pod komp,, dodam że jest to automatyczna klimatyzacja,,

Opublikowano

Widocznie nie ma gdzies styku, trzeba przejrzec cala instalacje, szykuj kilka stowek (3-5) na sama diagnostyke, jesli to awaria nie zwiazana z kablami to oczywiscie wiecej.

Po sprawdz, czy cala reszta dziala, u mnie przy podobnym zabiegu zepsuli kilka innych rzeczy naprawiajac "komputer" ...

Pozdrawiam
  • 1 rok później...
Opublikowano

Czujnik AUC powinien byc na osłonie wentylatora [ ten z wisco] przy filtrze powietrza a diagnostyke [iNPA, DIS] moge ci zrobic

500 236 866

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

Opublikowano

generalnie te złącza tak czasem mają... moje notorycznie nie ma masy i choć bym czyścił 5h i tak nie będzie :)

Spróbuj przeczyścić jednak lub sprawdź pod złączem czy wszystko jest ok

PS. Przy resecie przeglądu zawsze się łapie i kombinuje z gniazdem zamiast łączyć z nadwoziem.

http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png