Skocz do zawartości

wibracje podczas przyspieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podczas przyspieszania przy prędkości 70-80 km samochód dostaje wibracji które zmuszają mnie do nagłego hamowania które sprawia powrót do normalniej jazdy. Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co to powoduje???? :cry:
Opublikowano
Gdzie odczuwasz te wibracje?Zprzodu auta,za siedzeniem kierowcy i pasazera,w tyle...?Przyczyn moze byc wiele np:zle wywazone kola,krzywe tarcze,padnieta podpora wału,krzywy wał,zapieczony krzyzak na wale...opisz dokladniej co sie dzieje.Pozdrawiam.
Opublikowano

Dołączając się do wątku...

Jeśli wibracje odczuwalne są od czasu do czasu przy 80-100kmph w taki sposób, że nie mam bicia na kierownicy ale jakby całym tyłem (w zasadzie to całą budą) trzęsie na lewo i prawo - to może to oznaczać początek końca tulei wahaczy tylnych? Oczywiscie zakładam, że koła mam proste i świeżo wyważone.

Pozdrawiam

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wibracje występujące nieregularnie przy 80 km/h mogą też być spowodowane zużyciem tylnego przegubu wału napędowego...