Skocz do zawartości

wibracje podczas przyspieszania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Podczas przyspieszania przy prędkości 70-80 km samochód dostaje wibracji które zmuszają mnie do nagłego hamowania które sprawia powrót do normalniej jazdy. Bardzo proszę o pomoc bo nie wiem co to powoduje???? :cry:
Opublikowano
Gdzie odczuwasz te wibracje?Zprzodu auta,za siedzeniem kierowcy i pasazera,w tyle...?Przyczyn moze byc wiele np:zle wywazone kola,krzywe tarcze,padnieta podpora wału,krzywy wał,zapieczony krzyzak na wale...opisz dokladniej co sie dzieje.Pozdrawiam.
Opublikowano

Jesli wibruje Ci przód może być to także oznaką zużytych już wahaczy. Miałem to samo, problem pojawiał się przy ~80 km/h przy 90 i wyżej już tego nie było...

Pozdrawiam,

Marcin

Opublikowano

Dołączając się do wątku...

Jeśli wibracje odczuwalne są od czasu do czasu przy 80-100kmph w taki sposób, że nie mam bicia na kierownicy ale jakby całym tyłem (w zasadzie to całą budą) trzęsie na lewo i prawo - to może to oznaczać początek końca tulei wahaczy tylnych? Oczywiscie zakładam, że koła mam proste i świeżo wyważone.

Pozdrawiam

http://pkp.dnx.pl/bmw/pasek.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wibracje występujące nieregularnie przy 80 km/h mogą też być spowodowane zużyciem tylnego przegubu wału napędowego...