Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie. Wyszedłem dzisiaj wieczorem, patrzę na moje autko i widzę że prawy reflektor jest zaparowany od środka. Dodam jeszcze że dzisiaj sporo polało deszczem i jest straszna wilgoć w powietrzu. Co może być przyczyną? jakieś rozszczelnienie czy może ....

pozdrawiam

Ten, kto sie pyta jest głupcem przez pięć minut,

ten kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano
Sprawdź uszczelki i to, czy nie ma jakiś pęknięć od wewnętrznej strony reflektora. Innej możliwości chyba nie ma ;)
E46 330D :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie też uszczelka, w obudwu światłach; zainwestowałem w nowe i spokój. U mnie uszczelki były mocno nasiąknięte wodą. Koszt jednej w ASO 60zł.
Opublikowano
na obudowie powinno być jeszcze jakieś odpowietrzenie, gdy jest zatkane też występuje efekt parowania

pewnie uszczelka,ja miałem to samo i przesmarowałem delikatnie uszczelke bezbarwnym silikonem i narazie spokój.

ok tylko jakie uszczelki tzn które, gdzie one się znajdują? Chodzi o te uszczelki w gniazdach żarówek , czy te które łączą szkło z obudową.

A co dop tych odpowietrzników to gdzie one są umiejscowione?

pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki serdeczne koledzy . A ju z si e zastanawiałem jak sie zabrać za tą lampę.

pozdrawiam