Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opony wcześniej 225 45 17, teraz 235 40 18 ciąga ją jak wściekła i zastanawiam się co można z tym fantem jeszcze zrobić, zbieżność "fabryka" potwierdzona w dwóch warsztatach, tuleje pływające wymienione i lewy wahacz, prawy pomimo chęci wymiany odradzony przez mechaników po diagnozie na szarpakach i braku jakich kolwiek luzów.

Ma ktoś jakiś pomysł??

Opublikowano
Opony wcześniej 225 45 17, teraz 235 40 18 ciąga ją jak wściekła i zastanawiam się co można z tym fantem jeszcze zrobić, zbieżność "fabryka" potwierdzona w dwóch warsztatach, tuleje pływające wymienione i lewy wahacz, prawy pomimo chęci wymiany odradzony przez mechaników po diagnozie na szarpakach i braku jakich kolwiek luzów.

Ma ktoś jakiś pomysł??

Kolego w koleinach żaden samochód nie prowadzi się dobrze. To nasze drogi są nieprzystosowane do dobrych samochodów. Nie na darmo były w zeszłym roku robione badania i wyszło że bodajże 80, czy 90% polskich dróg nie spełnia jakichkolwiek norm unijnych - czyli de facto nie nadaje się do jazdy normalnym samochodem.

Rok temu wymieniłem wahacze, tuleje, amory, końcówki drążków, zrobiłem zbieżność, geometrię i niewielka poprawa. Więc położyłem na to laskę i się przyzwyczaiłem.

Po równym moja furka sunie jak przyklejona i tym się cieszę. Opony: przód: 215/45 r17, tył: 225/45 r17.

Komu bimer dużo pali? :)

BMW BRUTUS to dopiero smok:

Opublikowano
Na takich kapciach?? i jeszcze szukasz przyczyny?? Odpowiedz masz w kołach !!!

Pisałem przecież,że na 225 było paktycznie to samo, to co mam na 185 latać? a ja sprzedałem S4 320KM bo zajebiście ciągała :?

Opublikowano

Na nasze drogi i 225 to za szeroki kapec i bedzie myszkowac :) Takie mam i też troche ucieka.

W A6 miałem 235/40 R18 na gwincie i tez tańcowała bez opamiętania :)

Norbi1 -> jestes z AKP ?? :)

Opublikowano
ja w 7er miałem 255 z tyłu i 235 z przodu ....ale to nie o to chodzi .... chodzi o to że musisz mieć oponę mniejszą niż koleina to nie będzie ściągać....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
Na nasze drogi i 225 to za szeroki kapec i bedzie myszkowac :) Takie mam i też troche ucieka.

W A6 miałem 235/40 R18 na gwincie i tez tańcowała bez opamiętania :)

Norbi1 -> jestes z AKP ?? :)

:D wowo?? hyhy kojarze, kojarze, avatar z rowerzystą w stójce :D Pozdrawiam!!!

Na AKP już żadko zaglądam, A4 klub oblegałem przez kilka ostatnich lat, teraz chłopakom ob bumek troche namieszam :mrgreen:

Opublikowano
ja mam 205r16 letnie i 195r15 zimowe i na letnich czuc koleiny, ale na zimowych jest duzo lepiej
Opublikowano
Ja mam 16" 205/55 i jezdzi sie OK. Kolega ma w innej marce (Opel) 17" , troche szersze i juz jest duzy problem z koleinami. Niestety kolego - tak jak pisali wyzej - Twoj problem to rozmiar kol, zupelnie nie pasujacy do naszych fatalnych drog.