Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jesli masz oryginalny xenon, to po zdjęciu osłony z tyłu reflektora masz taką dźwignię. I ustawiasz odpowiednio góra-dół, zobacz jak masz ustawione teraz i daj na odwrót. Nie trzeba nic przerabiać. A jeśli masz jakiś HID, to ja nie pomogę.
Opublikowano
Na 100% to nie sa hidy. Są to orginalne xenony / lampy BOSCH pochodzenia z anglika 2000r. Moge mieć je w atrakcyjnej cenie. Wiem że święcą odwrotnie i zastanawiałem się jak to można zmienić / przerobić. Czyli mówisz że warto je wziąć i wystarczy przesunąć tą dzwigienkę i będzie wszytsko jak w europejczyku ??. Na pewno nie ma tam specjalnych soczewek wstawianych dla wersji angielskiej ??
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie ma, jeśli to oryginał; zajrzyj do instrukcji obsługi e46, tam znajdziesz potwierdzenie. Niemniej przed kupnem upewnij się, że ten konkretny komplet takie dźwigienki ma, bo ja za oryginalność czyichś towarów odpowiedzialności nie biorę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie wiem jak w angliku ale gdy ja kupiłem moja bunie tez nie miałem asymetrycznych swiateł. MIałem takie ___ ___/ czyli nie było tego konta po lewej stronie. Wystarczyło przekrecić tym pokretłem i jest ok ale nie wiem czy z tej pozycji \___ \___ bedziesz mógł je przestawic na europejska . U mnie były tylko 2 mozliwosci jesli dobrze pamietam.Ale jak co to jeszcze spr czy bede mógł ustawic w całkiem innym kierunku. Ale wydaje mi sie ze nie i bedziesz musiał sobie kupic do tych lamp soczewki

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Odświeżam temat a czy można przestawić w E90 w drugą strone mam anglika i wymieniałem prway xenon niestety kupilem na ebay z europejskiej wersji i nie moge przejsc MOT .Teraz mam \_ _/ a powinno byc \_ \_ .Najleprze że kupilem 2 od kolesia i lewy jest dobry . Pozdrawiam
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam sam sobie odpowiem może komuś się przyda w xenonach można za pomoca plastikowej dzwigienki przestawic blaszki w zaleznosci jak chcemy LHD czy RHD .Dojscie po sciągnieciu koła w E90 (również nadkola) . Mysle że za drugim razem po otwarciu klapki ochraniającej uda sie przestawic bez sciągania koła i nadkola . Dobra sprawa gdy jedziemy do polski i nie chcemy nikogo oslepiac .
Opublikowano
Jeśli są oryginalne Xenony to napiszę wam tak jak w ks.serwisowej ( jeśli ktoś nie posiada ) 1) kluczyk zapłonu w pozycji 0 2) zdjąć osłony z tyłu reflektorów, w tym celu nacisnąć nosek 3)reflektor lewy : dzwignię nacisnąć w dół 4)reflektor prawy: dzwignię pociągnąć w górę . Wracając do kraju czynność wykonać odwrotnie .
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam sam sobie odpowiem może komuś się przyda w xenonach można za pomoca plastikowej dzwigienki przestawic blaszki w zaleznosci jak chcemy LHD czy RHD .Dojscie po sciągnieciu koła w E90 (również nadkola) . Mysle że za drugim razem po otwarciu klapki ochraniającej uda sie przestawic bez sciągania koła i nadkola . Dobra sprawa gdy jedziemy do polski i nie chcemy nikogo oslepiac .

Mam problem z lewym ksenonem w E91. Podejrzewam ze jest z anglika bo jakoś dziwnie świeci.Diagnosta nie mógł go ustawić. Zdjąłem klapkę i chciałem przestawić dźwigienki ale nie mogę ich poszukać. Proszę o pomoc

Opublikowano
Jeśli są oryginalne Xenony to napiszę wam tak jak w ks.serwisowej ( jeśli ktoś nie posiada ) 1) kluczyk zapłonu w pozycji 0 2) zdjąć osłony z tyłu reflektorów, w tym celu nacisnąć nosek 3)reflektor lewy : dzwignię nacisnąć w dół 4)reflektor prawy: dzwignię pociągnąć w górę . Wracając do kraju czynność wykonać odwrotnie .

tylko ja myślę że podajecie koledze instrukcje do świateł poliftowych a on ma przed liftem , jak dobrze pamiętam to jest tam takie żółte pokrętło które służy właśnie do tego celu....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/