Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanie, co umyje przednia szybe od srodka , to za pare dni pojawiaja sie smugi jak by lekko tluste lub przykorzone, czasem jezdze z klima, oco chodzi?? ktos mial podobny problem??

Opublikowano

Ja miałem podobnie. Kwestia płynu do szyb. Ja zakupiłem w końcu ten płyn Sonaxa ( http://allegro.pl/item686822551_sonax_xtreme_plyn_do_mycia_szyb_nanotech_skle_238.html ) i u mnie problem zniknął. Myślę, że wynika to z tego, iż niektóre płyny do szyb są mało elastyczne na duże różnice temperatur.

A z drugiej strony - przy okazji sprawdziłbym na Twoim miejscu filtry kabinowe - te w puszkach na podszybiu. Może są już zabite syfem i nie ma wystarczającej cyrkulacji powietrza w aucie.

Pzdr.

Opublikowano

U mnie to takze byl problem plynu do mycia szyb, robil biale smugi.

Rozwiazaniem u mnie byla zawsze nowa szmatka z mikrofibry, oraz czysty spirytus, czysci idealnie.

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
Chyba to związane jest z klimą,u mnie od str. pasażera z nawiewu na szybę wlatuje jakby biały proszek,i się na niej osadza,łatwo się go ściera,ale co to za pył? i z czego.pzdr...
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
No przyznam ,że filtry mają rok,była tylko odgrzybiana bunia i tyle,ale są przedmuchane i wydaje się ,ze w dobrej kondycji,choć pewnie nie do końca mam rację...
Opublikowano
Moje też były przedmuchane i wyglądały niby ok. Ciągle parowało i smużyło na szybie. Jak wymieniłem na nowe problem zniknął...
Opublikowano
Wniosek jeden trza wymienić na takie z węglem aktywowanym i będzie oki.
Opublikowano

Wymieni filtry, kupi dobry płyn (lub taki na bazie spirytusu lub octu) i dobrą szmatkę - taka kombinacje gwarantuje koniec problemu ze smugami na szybach...

Pzdr.

Opublikowano

Wymieni filtry, kupi dobry płyn (lub taki na bazie spirytusu lub octu) i dobrą szmatkę - taka kombinacje gwarantuje koniec problemu ze smugami na szybach...

A nawet jeśli filtry wymienisz na nie-węglowe to też dadzą radę. Węglowe mają tą przewagę, że dodatkowo zatrzymują różne smrody :wink:

Pzdr.