Skocz do zawartości

Miał ktoś problem z dzwoniącym katalizatorem w e36 m43 compa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Miał ktoś problem z dzwoniącym katalizatorem w e36 m43 compact???nie wiem czy to w środku dzwoni czy to osłona od niego..jesli ktos ma pomysł dajcie znac...
Opublikowano

Ja już trzy razy wbijałem klinki w obudowę od kata (metalowe, drewniane) i po jakimś czasie wypadają.

To brzęczy Ci puszka od kata także nie musisz wycinać, możesz go delikatnie do czegoś przyspawać albo coś innego wykombinować. Wiem-potrafi to na nerwy działać :P

P. S. to dział bmw E46 a nie E36 :)

Opublikowano

prosze admina o przeniesienie tematu do działu e36

przepraszam za utrudnienia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dzwoni sam katalizator to się rozpadł w środku i zawartość zachowuje się jak kamyczki w puszce. Ewentualnie mogło już wydmuchać część i dzwonią w końcowym.
Opublikowano
dzwoni mi obudowa......od katalizatora

No to tak jak wyżej pisałem, na szybko to wbij klinka i jakiś czas będzie, bądź jakiś klej, masę wytrzymującą takie warunki pracy.

Sorry, po tym poście przeczytałem dopiero Twoją prywatną wiadomość a nie widzę opcji usuwania postów.

Opublikowano

proponuje poxiline

mi pomaga na troszkę dłużej niż kliny czy zagniatanie końcówek obudowy :)

sprawdź czy ci nie brzęczy, bo się osłona termiczna o niego opiera - taki przypadek też miałem :D

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)