Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam takie pytanko , chce przenieść wlew (dwa razy juz wygialem) Mam go pod tylnym zderzakiem z tyłu a chce go umieścic w zderzaku z tyłu pod spodem i pytanie czy jesli odkrece ten wlew nie ujdzie gaz?

Czy moge to zrobic bezpiecznie sam czy niestety bede musial skorzystac z serwisu :(

Moze ktos to robil i doradzi jak to zrobic bezpiecznie bez zgrzytu :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ogólnie, takie rzczy, to wolałbym Ci poradzić, żebyś jechał do jakiegoś gazownika. A jak się rurka złamie? A jak będzie potem gaz uciekał? A jak auto Ci wyleci w powietrze przy tankowaniu?

Gaz nie powinien uciec, poniewać jest w butli wielozawór, który trzymać powinien. Niestety przy tankowaniu możesz mieć nikontrolowany wyciek potem.

Kai
Opublikowano
Moim skromnym zdaniem nie powinno być problemu. Patrzyłem jak to robili u mnie. Zmieniałem zderzak. Panowie odkręcili dwie śróbki wyjeli zawór i włożyli go w nowy zderzak. Żadnej filozofii :cool2:
http://img842.imageshack.us/img842/1250/arto.png
Opublikowano

Wydae mi sie ze ne powinienem miec problemu ale wolalem sie upewnic czy moze ktos to robil.

Patrzylem jak to wyglada i cala filozofia polega z pewnoscia na nie zlamamniu rurki.

Jak sie zdecyduje na ten manewr i zrobie to napisze .

Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Zamontuj sobie zawór gazu za opuszczaną tyną rejestracją umieszczoną wyłacznie w zderzaku, tak jak w starych dobrych amerykańskich furach jest korek wlewu benzyny.
Opublikowano

A przypadkiem w butli nie ma elektrozaworu?

Ja odkręciłem ostatnio reduktor od przewodu z butli bo wymieniam silnik i wyleciał z butli tylko ten gaz który był w przewodzie tak więc jest zawór który otwiera gaz przy rozruchu.