Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Problem polega na tym że przy prędkości od 90-130km/h samochodem trzęsie, zmieniłem tarcze razem z klockami i troszkę się polepszyło a tym bardziej przy hamowaniu jak puszcze kierownicę to nie rzuca kierownicą. W czym może tkwić problem ? ( Wahacze z przodu były wymieniane niedawno )

Czekam na odpowiedzi z waszej strony.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Może być problem ogumienia.

Upuść powietrza do 0,2MPa i sprawdź czy pomogło

Sprzedam oryginalną nową cewkę zapłonową (1szt.) do E39.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam teraz to samo, w tym samym zakresie predkosci i sie nie przejmuje, bo wiem, ze zmienie opony i wywaze kola i bedzie znow dobrze :8) , bo juz tak kiedys mialem... :cool2:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
mam identycznie prawie w tym samym zakresie z tym ze u mnie 110-140 mysle ze to wina opon albo felg, poniewaz zanim zmienilem przed latem to bylo ok a od razu po wymianie zaczeło mna telepac. Zmieniam w przyszłym sezonie letnim opony wiec narazie nic nie zaczepiam i tak jezdze no chyba ze to felgi tego bardziej bedzie mi zal, kilkakrotnie starałem sie je wyważać i nie poskutkowało < stawiam na opony >
Opublikowano
To jest stała bolączka BM,jak kupujemy używki opony to właśnie tak jest,u mnie były 2 fele krzywe,potem 3 razy wyważałem koła[najlepiej w różnych warsztatach] i się uspokoiło,ale znów przy 70-90 lekko 'grają' opony z przodu[,2008 r. prod. używanych opon ],nie komentuję, dlaczego ktoś je sprzedał ,a kółka 18' dość czułe na takie 'bzdety',ale w nosie jeżdżę czasem poza 140 i tylko szumik ""słychac i muzyka V8 ,i kichać reszte...pzdr
"" jedż z butem ,ale nie na kapciu"", mów co myślisz , rób co mówisz
Opublikowano
Ok dzięki za podpowiedzi z ciśnieniem w oponach nici próbowałem na wszystkie sposoby, opony są nowe ale chyba stawiam na nie bo po zmianie właśnie się pogorszyło na starych auto chodziło jak ulał , tak że chyba zmienię na felgi stalowe z zimówkami i zrobię jazdę próbną zobaczymy czy będzie jakaś różnica. Jak sprawdzę to dam znać :D