Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A moglbys przetlumaczyc czemu zostala wymieniona ta pamiec ? Niemiecki nie jest moja mocna strona :P

pozdrawiam

mavic

Opublikowano
moja też nie ale z grubsza chodzi chyba o twardą zmianę biegów z 3-2,4-5,5-4. Może ktoś zna ten język i przetłumaczy dokładnie.
Bring More Women
Opublikowano

Ja jestem na tamtym forum aktywny od 2002 roku i sprawa wymiany tego Epromu była kilka razy dyskutowana. Jest on dostępny w dwóch wersjach: do skrzyni 5HP18 z E32 730-stki oraz do skrzyni 5HP 30 z E32 740-stki.

Numer Epromu do 730-stki to: 1422532, do 740-stki 1422397 i kosztuje w BMW około 100zł. Wymiana pierwszy raz trwa około godziny, po raz drugi tylko kilkanaście minut.

Ten Eprom powoduje zmiany biegów przy ciut innych obrotach, co dla starej skrzyni jest ożywiające. Biegi wchodzą szybciej i bardziej miękko. Obie moje 40-stki mają te nowe Epromy od 2003 roku i chodzą bez zarzutu...

Początkowo pisano, że problem dotyka autek o końcówkach numeru VIN niższych od DD44532, ale potem zalecono to wszystkim...

Pozdrawiam

Opublikowano

Moja e32 jest z 3.94 więc miała chyba najnowsze wersję EGS - i powiem ze biegi zmieniała idealnie - nie było zdnych szarpnięc itp opisanych w tym wątku - mój vin zaczyna sie na DF ...

Jeżeli ktoś by chciał to mam 2 sztuki EGS z końca produkcji ...

Opublikowano
czyli do e38 730 5hp18 tez powinien pasowac??

Nie