Skocz do zawartości

jaki olej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jakiej firmy olej polecacie do E-39 benzyna :?:
Opublikowano
bmw poleca castrol,nienapisales jaki rocznik i jaki przebieg
Opublikowano
  • Autor

99 rok

przebieg 230 tyś. gaz

Opublikowano
ja tez uzywam syntetyku ale castrola kiedys jezdzilem na mobilu jest rownie dobry i tanszy pozdrawiam
Opublikowano
ogolnie jest dobrze stosowac taki jaki byl a jak nie wiesz to troche lipa ogolnie polsyntetyk to taki posredniak jak nie wiesz co masz wiec wydaje mi sie ze bedzie to najbezpieczniejsze rozwiazanie
Opublikowano
Polecam castrol 5W30 :)
"Urzędnicy są jak książki na półkach, im wyżej postawieni, tym rzadziej do czegoś słuzą" Napoleon Bonaparte
Opublikowano
MOBIL 1 5W/50
Opublikowano

Zalej tą samą klasą oleju, która masz obecnie. Jeśli nie wiesz co masz, zalej półsyntetykiem. W tym przypadku proponuję Valvoline Maxlife 10W-40.

Jeśli obecnie jeździsz na pełnym syntetyku to proponuję Motul lub Liqui Moly. Są rzadsze na rynku i łatwiej kupić oryginalny olej, a nie rozlewany u Heńka w stodole.

Opublikowano
Zalej tą samą klasą oleju, która masz obecnie. Jeśli nie wiesz co masz, zalej półsyntetykiem. W tym przypadku proponuję Valvoline Maxlife 10W-40.

Jeśli obecnie jeździsz na pełnym syntetyku to proponuję Motul lub Liqui Moly. Są rzadsze na rynku i łatwiej kupić oryginalny olej, a nie rozlewany u Heńka w stodole.

wlasnie tak,jesli niewiadomo jaki olej sie mialo,wlac pol syntetyk ale w sumie wogole bym nieryzykowal kupowania oleju w polsce i nikt niejest w stanie zmienic mojego zdania i uprzedzen w palni usprawiedliwionych
Opublikowano
  • Autor
Wiem tylko że mam zalany castrol ale nie mogę rozszyfrować jaki, zrobiłem na nim 5tyś. i jak narazie nic nie ubywa . Myślę nad valvoline 5-w40.
Opublikowano

Do 520i z przebiegiem ok 400 000 (mineral) wlałem (po przejrzeniu forum 3 lata temu) Valvoline Max Live 5W40 - 0 wycieków, a nawet w jednym miejscu, gdzie było pocenie - zniknęło. W zimie odpalanie bez najmniejszego problemu (auto na dworze), silnik pracuje cicho i równo - mogę szczerze polecić :D

Teraz kupiłem 540 i też zaleję go Max Live.

Pozdrawiam

Jacek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Od początku leję MOBIL 1 0W/40, ale można lać MOBIL 1 5W/50, polecam ten pierwszy autoko 200 tysi i silnik chodzi jak nówka sztuka, a castrol BMW leje od bodajże 2002 roku ja mam 99 i fabryka lała MOBIL 1 0W/40
Opublikowano
Właśnie wróciłem z wakacji...w 540 wlałem Max Liva tuż przed wyjazdem, przejechałem ponad 2000km i jak w 520, zniknęły drobne wycieki i nie ma potrzeby robić dolewki :D

Pozdrawiam

Jacek

Opublikowano
zawsze do silników benzynowych BMW używałem tylko syntetyków, w E34 był Halvoline Texaco jeden z najlepszych olejów syntetycznych na Świecie , ja lalem 5W40 i nigdy nie dolewałem między wymianami. Od roku kupuje oryginalny z USA Mobil 0W40 i jestem zadowolony. Teraz w E39 taki leję i zero problemów , a silnik miło mruczy na wolnych obrotach