Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka ;)

Mam pytanie a propo centralnego zamka, gdyż polega on na tym, że prawdopodobnie się rozprogramował i teraz przy zamykaniu lub otwieraniu drzwi, nie wydaje żadnego dźwięku tylko drzwi się ryglują, pomigają migacze i koniec. Wie może ktoś jak z powrotem zaprogramowac pilota, żeby wydawał słynne "bip"?? Słyszałem, że jest jakiś kod manewrowania guzikami, ale nie wiem jaki :/

Dołączam zdjęcie:

http://images50.fotosik.pl/128/d7297da74287a0f1m.jpg

I drugie pytanie: Od czego jest guzik w kluczyku zaznaczony na zdjęciu??

Opublikowano
...I drugie pytanie: Od czego jest guzik w kluczyku zaznaczony na zdjęciu??

Włącznik lampki z przodu klucza (takie doświetlenie, co byś mógł trafić po ciemku ;) )

Działa oczywiście tylko w przypadku obecności działającej żarówki i baterii.

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano
Na pewno przerwał Ci się przewód idący do syreny (którą pewnie znajdziesz w komorze silnika), nie sądzę żeby taki centralny miał opcję wyłączenia sygnału, a nawet jeśli to sam by tego nie zrobił, tylko po wykonaniu odpowiedniej sekwencji z użyciem przycisku serwisowego. Odłącz akumulator i to powinno ewentualnie zresetować sterownik, ale najbardziej prawdopodobnie jest to, że masz przerwany przewód od syreny
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
Odłączyłem akumulator i dalej tak samo :/ Mimo tego przerwanego kabelka alarm będzie dobrze działał, tak?? Pytam gdyż, po odłączeniu akumulatora załączyła się syrena i musiałem ją kluczykiem wyłączyć. Czyli generalnie wszystko jest ok tylko nie ma tego "bip" przy zamykaniu i otwieraniu samochodu :/ Alarm jaki mam zamontowany może by firmy ANAKONDA
Opublikowano
Mimo tego przerwanego kabelka alarm będzie dobrze działał, tak??

Syrena nie ma wpływu na działanie alarmu. Jedynie w przypadku uruchomienia alarmu nie usłyszysz na niej powiadomienia.

Pytam gdyż, po odłączeniu akumulatora załączyła się syrena i musiałem ją kluczykiem wyłączyć

To znaczy, że masz syrenę z własnym akumulatorem - znane są z ich częstych awarii.

Alarm jaki mam zamontowany może by firmy ANAKONDA

Mam opis tego alarmu w pdf'ie ale instrukcji obsługi nie znalazłem. W przypadku kiedy uruchomisz alarm i syrena będzie hałasować to pewnie włączyłeś nieświadomie opcję cichego rozbrajania i uzbrajania tylko

http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Podepnę się pod wątek.

Problem dotyczy reagowania centralnego zamka na wciśniecie przycisku przy kluczyku.

Zamykał i otwierał czasem dopiero po kilkukrotnym naciśnięciu i z bardzo bliska (baterie nowe).

Od wczoraj kuku.

Zamyka owszem (tak samo jak dotychczas), ale próba otworzenia kończy się tylko zapaleniem świateł w aucie - zero ruchów zamka:((

Gdzie szukać przyczyny?

Pozdrawiam