Skocz do zawartości

Opinia na temat Valvoline.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przyszedl czas na zmiane oleju w mojej Beci i bedąc dziisaj w serwisie gosciu zaproponował valvolina połsyntetyka. Co myslicie o tych olejach?? Cena u nich to 27zł/litr - idzie kupic taniej??
Opublikowano

"jaki przebieg?"

przy samochodach marki bmw raczej sie nie zwraca uwagi na przebieg;] wystarczy tylko czuly sluch i dobry wzrok jesli chodzi o ocene silnika;]

u mnie (318 is 90rok) od samego poczatku lany byl syntetyk i teraz wlalem mobila 5w50 zero problemow i zero wyciekow a silnik zyleta 8)

pozdro

Opublikowano
"jaki przebieg?"

przy samochodach marki bmw raczej sie nie zwraca uwagi na przebieg;] wystarczy tylko czuly sluch i dobry wzrok jesli chodzi o ocene silnika;]

u mnie (318 is 90rok) od samego poczatku lany byl syntetyk i teraz wlalem mobila 5w50 zero problemow i zero wyciekow a silnik zyleta 8)

pozdro

Popieram w 100%

http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
U mnie silniczek chodzi ładnie, nic nie stuka, nie klepie. Tylko czy cos bedzie sie dzialo jak poprzedni wlasciciel lał połsyntetyk a ja wleje pełny??
Opublikowano

jak poprzednik lał półsyntetyka, to Tobie też proponuję go zalać, ponieważ jeżli wytworzony w trakcie pracy na tym silniku nagar powypełniał ewentualne ubytki i w ten sposób uszczelnił silnik, to zalanie silnika pełnym syntetykiem może ten nagar wypłukać i rozszczelnić silnik - to oczywiście zależy od stanu silnika, ale skoro zadajesz takie pytanie, to zakładam, że trudno Ci ten stan samodzielnie określić

a valvoline, to dobry olej

fakt, że BMW poleca Castrol wynika w zasadzie tylko z wieloletniej umowy handlowej zawartej pomiędzy tymi firmami :liar: (sądzę, że jakość tych olejów jest istotna, ale ma drugorzędne znaczenie)

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
Pełny syntetyk?? Jaki masz przebieg??

Moja ma juz prawie 300tys i jezdzi na pelnym syntetyku, taki byl lany od nowosci, wiec i ja tez leje, olej zawsze jest zolty, wiec silnik mam w srodku czysty, a i branie oleju w normie.

Opublikowano
a stan silnika ocenisz wlasnie po oleju, jesli jest czysty i nie smierdzi, to lej smialo syntetyka, napewno nie zaszkodzi, robilem taka operacje na poprzednim autku i wszystko bylo ok, przejezdzilem nim potem jeszcze ponad 60 tys zanim sprzedalem.