Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem pióra wycieraczek VALEO, ale jak próbowałem je zamontowac okazało się że mają inną budowę od tych co mam w BMW, ściślej chodzi o tę lotkę areodynamiczną, czy jak to się zwie.

http://img91.imageshack.us/img91/3/wycieraczki.jpg

Niestety nie da się jej przełożyć do VALEO. Co oryginalnie podchodzi do e46?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

zent: lotka to żadne zmartwienie, valeo nie ma tego plastikowego dinksa na końcu którego pewnie nie przełożysz ze starych i wycieraczka będzie ci latać po szybie.

Z tego co ja znalazłem to albo ASO albo BOSH "speszyl edyszyn for bmw" z tym plastikiem. Na allego z wysyłka cosik koło 150zł, nie kupuj wycieraczek bez tego plastiku bo będzie źle zbierać, on musi wejść w ramie wycieraczki inaczej będzie przeskakiwać po szybie.

Opublikowano
Jutro zwracam te badziewie za 160 zł :mad2: Mam zamówione jakieś BOSCH'a, zobaczymy co to będzie. Dzięki za podpowiedzi :cool2:

Kolego nie wiem czy sprawdzałeś w ASO ale kiedyś podobną cenę płaciłem właśnie tam za wycieraczki do coupe. Dokładnie nie pamiętam ale na pewno było to sto kilkadziesiąt zł.

• Członkowie klubu
Opublikowano

@zent a przypadkiem nie Ty się kiedyś o to pytałeś - czym się różnią oryginalne od innych i BaX pisał o tym "zaczepie"?

160zł? w tej cenie śmiem twierdzić będą oryginalne...

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

kolego ja już to przerabiałem ostatnio i powiem Ci że nie ma co kupować żadnych Valeo lub innych zamienników. to jest taki badziew że szkoda pisac, kup sobie oryginał w ASO, dasz 5-7 dych więcej ale jakość i praca Cię zaskoczą na + oczywiście.

pozdrawiam

Opublikowano
Ja tam sama gume przełozyłem z Championow za 35zł komplet do orginalnych piór i działaja bardzo dobrze. Poł godzinki roboty i ponad 100zł w kieszeni. Dobrałem po długosci. Orginały są bardzo twarde moim zdaniem. Wole zmienic co rok na jesieni zeby w zimie wszystko widziec, niz jezdzic kilka lat na jednych "bo kosztowały duzo" :)

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano
CRC kolego nie o to mi chodziło. miałem na myśli to ze warto dać kilka dych więcej i mieć porządne wycieraczki niż bujać sie z jakimś badziewiem i nie powiesz mi ze te z Championow sa tak samo dobre jak oryginały bo przerabiałem to już nie raz, moim zdaniem lepiej jest wydać pieniądze raz a dobrze niż dwa, trzy razy inwestować w kaszankę
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja tam sama gume przełozyłem z Championow za 35zł komplet do orginalnych piór i działaja bardzo dobrze. Poł godzinki roboty i ponad 100zł w kieszeni. Dobrałem po długosci. Orginały są bardzo twarde moim zdaniem. Wole zmienic co rok na jesieni zeby w zimie wszystko widziec, niz jezdzic kilka lat na jednych "bo kosztowały duzo" :)

79-35 to raczej ma się daleko do 100zł.