Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Jak w temacie..Moja 750 zaczęła mi palić 17/100 i troszeczkę mi osłabła. Czy przyczyną tego może być sonda lambda ??
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
nie kolega tyle nie pali. Ja po mieście nie jeżdżę w ogolę i moje spalanie jest w granicach 13,5 - 14 l . Osłabła tzn jest wolniejsza np od 0 - 100...
...dla Was to tylko samochody...a dla mnie to sens życia...
Opublikowano
Skoro zauwazyles,ze pali Ci duzo wiecej to moze byc taka sytuacja jak u mnie byla...palila mi normalnie w jezdzie mieszanej ok 14 l a pojakims czasie zaczela palic 17 do 18.Po wymianie sond spalanie na krotkich odcinkach czyli tak troche trasa troche w miescie ok 12l.Pozdrawiam.
Opublikowano
Witam. Jak w temacie..Moja 750 zaczęła mi palić 17/100 i troszeczkę mi osłabła. Czy przyczyną tego może być sonda lambda ??

17 l/100? - o to moje były chyba popsute po paliły/ą po 21-25 :)

17 l po miescie - NIEMOŻLIWE - musi palic ok 20

Opublikowano

17 l/100? - o to moje były chyba popsute po paliły/ą po 21-25 :)

17 l po miescie - NIEMOŻLIWE - musi palic ok 20

przecież napisał że nie jeździ po mieście... czytaj kolego :mrgreen:

co do tematu to moim zdaniem sonda może być przyczyną, objawy które opisałeś na to wskazują, ja bym zaczął od tego...