Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziś podłączyłem OBC 7 przycisków w miejsce analogowego zegarka. Podłączyłem czujnik temperatury i niby wszystko śmiga jak należy tylko coś mi tu nie gra. W trakcie jazdy nie następuje korekta temperatury - czyli jak uruchomię silnik to do jego zgaszenia OBC wskazuje tę samą wartość. Natomiast po wyłączeniu zapłonu, odczekaniu kilku chwil i ponownym uruchomieniu wskazuje już własciwą temp. (inną wartość niż poprzednio). Czy u Was jest tak samo? Domyślam się że nie bo to by było idiotyczne. W czym może leżeć problem?
Opublikowano

kable czerwono-żółte – pin 18 (zasilanie stałe), kable brązowe – pin 17 (masa), kable szaro-czerwone – pin 16 (oświetlenie)

Kabel fioletowo-biały (pin 14, zasilanie) - podłączony nie pod stacyjkę a pod instalację radioodtwarzacza (radio włącza się dopiero po przekręceniu kluczyka więc raczej to samo co podpinanie się pod stacyjkę)

Czujnik temp. brązowo-biały kabel wtyczki komputera (pin 12), a drugi do masy (pin 17)