Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Tak jak w temacie moją bunie strasznie prowadza, w koleinach muszę trzymać obie rące na kierownicy.Amortyzatory jeszcze dobre przód 76%, tył 78%. Jak jade po nierównościach to słysze jakieś stuki jakby amortyzatory.
Opublikowano
Apropos tematu;) Nie pisz tak, bo jeszcze Ci bryke uprowadzą z pod chaty i napiszą dla żartu, ze jednak się da;) A co do rzucania na koleinach i tluczeniu wymien tyleje wahacza. Kup meyle HD i klopot z glowy. pzdr
Opublikowano
Jak dawno wymieniales, czasem potrafia pasc nawet po 10-15tkm. Moje wymienilalem rok temu, ale coprawda zrobilem 60tkm i padly, sprawdz je ponownie, ja beda dobre to bedziemy myslec...
Opublikowano
zrwóc uwage na tuleje tylnych kół, mocowanie wahacza tylnego na wysokości tylnych drzwi.łatwo to sprawdzić zdejmij koła z tyłu i poruszaj wahaczem do przodu i do tyłu.u mnie to było to.a co do stuków to może być luz w maglownicy skoro reszta ok.
Opublikowano
Jesli zawias dobry, a nosi to stawiam na szerokie opony. A stuki to moga byc ''graty w bagazniku'' lub tez kabel od anteny cb uderza w dach/bagaznik - u mnie tez byly stuki i okazalo sie, ze to byl wlasnie kabel :mrgreen:
Opublikowano

letnie mam 225/50/r16 auto lata po koleinach jak szalone, na zimowkach 205/55/r16 bylo idealnie, mozna bylo nie trzymac kiery i na koleinach nawet nie drgnelo. niestety na koleiny im wezsza tym lepsza.

szkoda mi bylo wyrzucac szerokie gumy i zdecydowalem ze je dojezdze do konca a pozniej zmienie na 205/50/r16

Opublikowano
na szerokich oponkach autko buja jak na morzu. Sprawdz zawieche, wsadz opony 205 jak podejda i bedzie OK.