Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No miałeś albo masz to wiesz :).

Mam i dlatego wiem, że napisałeś bzdurę. Z pewnością E39 z mniejszymi silnikami rzeczywiście nie dorastają do E38 740, ale E39 540 osiągami jest od siódemki lepsza i ma do tego sztywniejsze nastawy zawieszenia, więc można nią sobie bardziej poszaleć.

Opublikowano
To otwórz i zamknij sobie drzwi w 7 a potem w 5 i wrócimy do rozmowy. 7er to pancerne auto, przy 200 kmh prztrące golfa i pojadę dalej.
Czy ktoś zamawiał BMW?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
czemu się chełpisz? zarówno 3er, 5er, jak i 7er to świetne samochody, tylko po prostu każdy z nich spełnia wymagania innego typu użytkownika :) 3er to szybkie i sportowo zestrojone małe autko, 7er to luksusowa limuzyna, a 5er to kompromis doskonale sprawdzający się jako auto rodzinne, szczególnie w wersji touring.

Foak Polisz Góvvnerment End Loł :]

Średnie spalanie w cyklu mieszanym: 10,1L Pb/11,8L LPG / 100 km

Moje autko: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=151&t=245534

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
polecam tańsza alternatywe tj: uszczelniacze vanosów beisana lub mehenkera, ostatnio robilismy klientowi w x5 4.4 i po zrobieniu całkiem inne autko, przedewszystkim nie klekoczą vanosy ani na zimnym silniku ani na goracym i zdecydowanie "odżyło" autko w dolnej partii obrotów
Opublikowano
Tak z czystej ciekawości , jak klepią vanosy ile można na tym jeszcze pojeździć? , mam zamiar kupić e38 i od razu sprzedający uprzedził o vanosach ,chciałbym zrobić to w lutym ale nie wiem czy do tego czasu coś się rozleci
Opublikowano
polecam tańsza alternatywe tj: uszczelniacze vanosów beisana lub mehenkera, ostatnio robilismy klientowi w x5 4.4 i po zrobieniu całkiem inne autko, przedewszystkim nie klekoczą vanosy ani na zimnym silniku ani na goracym i zdecydowanie "odżyło" autko w dolnej partii obrotów

O ile tańsza ta alternatywa?

Problem w tym, że wymiana uszczelniaczy tylko maskuje problem i rozwiązuje go na chwilę. Wątpię, że po zrobieniu 50kkm problem nie wróci.

Opublikowano

O ile tańsza ta alternatywa?

Problem w tym, że wymiana uszczelniaczy tylko maskuje problem i rozwiązuje go na chwilę. Wątpię, że po zrobieniu 50kkm problem nie wróci.

- cena nowych uszczelniaczy komplet na dwa vanosy - 300-400 zł

- cena nowego vanosa w polskim aso za sztuke - od 2200 zł do 2474 zł - w zaleznosci od znizek

- uzywane vanosy - koszt 300-500 zł sztuka -i tak naprawde nie wiemy co kupujemy, dopiero po złozeniu to sie okaże

koszt robocizny i dodatkowych czesci ten sam czy wymieniamy na nowe vanosy czy robimy regeneracje

Opublikowano

No miażdżą cenami za ten vanos...

Ile tego stoi na zachodzie... 4.4 V8 i stukot w silniku...

Co z tego że X5 jakaś mega-wypasiona, co z tego ze wyje... w kosmos furmanka jak żeby to zrobić dobrze to 3 tyś euro trzeba doliczyć do ceny

Opublikowano

Vanosy są po 1500zł, całość z rozrządem i robocizną jest do ogarnięcia za 7k pln.

Z uszczelniaczami wychodzi 2500zł taniej, ale to rzeźba i druciarstwo - no chyba że dajecie gwarancję na minimum 100.000km bez ograniczeń czasowych na cały rozrząd i vanosy? Uszczelnienie nie rozwiązuje problemu, ale jak pisałem - maskuje.

Opublikowano
Vanosy są po 1500zł, całość z rozrządem i robocizną jest do ogarnięcia za 7k pln.

Z uszczelniaczami wychodzi 2500zł taniej, ale to rzeźba i druciarstwo - no chyba że dajecie gwarancję na minimum 100.000km bez ograniczeń czasowych na cały rozrząd i vanosy? Uszczelnienie nie rozwiązuje problemu, ale jak pisałem - maskuje.

podaj mi numer do aso w Polsce gdzie kupie vanosy po 1500 zł, bo sprawdzałem i na dzień dzisiejszy tj: 18 sierpnia 2014 vanosy kosztują w polskim aso za sztuke - od 2200 zł do 2474 zł - w zaleznosci od znizek, co do rzeźby i druciarstwa to mam pytanie czy regenerowałeś kiedys vanosy w m62tu że piszesz że to rzeźba, osobiscie montowalismy nowe vanosy jak i regenerowaliśmy vanosy w m62tu i jak bym miał wydac 4500 zl na nowe vanosy to osobiscie kupiłbym uszczelniacze za 300-400 zł

Opublikowano
jak bym miał wydac 4500 zl na nowe vanosy to osobiscie kupiłbym uszczelniacze za 300-400 zł

Trzeba odróżniać regenerację od maskowania objawów. Jak się ma katar, to też można próbować zatkać nos korkiem. Na chwilę pomoże, w dłuższej perspektywie zatoki "do remontu".

Ja kupowałem vanosy po 1500zł/szt. niecałe 2 lata temu. Czyżby tak poszły ceny od tamtego czasu?

Opublikowano

BMW jak będzie dalej tak szalało z cenami tych vanosów samo sobie strzeli w kolano.

Będą kisić na magazynach vanosy a auta do zabiegów wymiany zawalać szrotowe place siejąc renomę firmie "nie kupujcie tego bo się psuje i jest bardzo kosztowne w naprawie"...

Opublikowano
to zatykaj nos korkiem... skoro robią to w klinice bmw w opocznie znaczy, że jest to porządny zabieg...

http://www.klinika-bmw.pl/feat/regeneracja-vanosow-naprawa-vanosow-regeneracja-vanosa-m62-e39-e53-x5-540i-4-4-e38/

i tyle w temacie...

Robiłem w klinice rozrząd i vanosy włąśnie 2 lata temu. I mam trochę zastrzeżeń. Technicznie zrobili to na poziomie dobrym, ale nie bardzo dobrym, a tego od nich oczekiwałem. Poza tym zawalają totalnie terminy i są niesłowni.

Dlatego nie traktuję ich jako wyroczni, choć oczywiście ASO miażdżą.

Widzę, że na te vanosy regenerowane udzielają gwarancji - pytanie czy na cały rozrząd i wszystko co ma kontakt z vanosami czy tylko na stukanie vanosów - mam nadzieję, że całość - wtedy OK. Swoją drogą znasz cenę u nich całości?

Opublikowano

nie znam, kiedyś dzwoniłem ale nie pamiętam jednak około 4 tysie mi chyba za same vanosy z robocizną powiedzieli

wiem, że 1500 chcą za regenerację vanosów + robocizna pewnie 1.5-2k doliczyć ślizgi, łańcuch, napinacze itd i wyjdzie z 5 koła zapewne (zależy ile robocizna)

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak z czystej ciekawości , jak klepią vanosy ile można na tym jeszcze pojeździć? , mam zamiar kupić e38 i od razu sprzedający uprzedził o vanosach ,chciałbym zrobić to w lutym ale nie wiem czy do tego czasu coś się rozleci

Nie ma na to żadnej reguły.

Może byc za pare dni, a możesz jezdzic rok bez problemów.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...