Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

pytanie kieruję do posiadaczy AC dla auta E46 330Ci z 2000r. Jaką macie wartość auta na umowie AC ? Na kalkulatorze mBanku wychodzi mi za ten model 29tys.zł. Sporo za mało, stąd powyższe pytanie...

Opublikowano
Witam,

pytanie kieruję do posiadaczy AC dla auta E46 330Ci z 2000r. Jaką macie wartość auta na umowie AC ? Na kalkulatorze mBanku wychodzi mi za ten model 29tys.zł. Sporo za mało, stąd powyższe pytanie...

Dużo zależy od przebiegu - przynajmniej w PZU. Ja mam 330CI 160 tys2001 i wykalkulowali mi 40 tys.

Opublikowano

Wpisałem 180 tys.km.

W PZU składka wyszła około 1 tys.zł więcej, jakieś 2800zł, ale nie wiem jaka wartość auta. Te Twoje 40tys.zł to już jest ok, chociaż przewiduję jeszcze większą wartość auta, na jakieś 50tys.zł.; mimo podwyższonej akcyzy i wysokiego kursu myślę nad sprowadzeniem.

Opublikowano
Eurotax wycenia ten rocznik na 29800,- Nie ma sensu ubezpieczać na więcej. ponieważ w razie nieszczęścia i tak będą się opierali na wartości z eurotax.
Opublikowano
Kuba coupe wyceniają więcej, mi też wyceniali wg eurotaxu. Sporo dochodzi za przebieg, dodatki itp.

Ale ja podałem wartośc dla modelu coupe :) Sedan 24,9. 330 Ci z Twojego rocznika 35,1 (PZU to na szczęście przyzwoita firma, która pozwala na zwiększanie wartości ze względu na cechy indywidualne)

Z moich obserwacji wynika, że eurotax zmniejsza wartośc pojazdu o 1,5-2,0 % miesięcznie! Niestety musimy mieć to na uwadze przy oczekiwaniu na odszkodowanie.

Jedno jest pewne Eurotax to lipa, nie uwzglęnia kursu euro, nikt nie sledzi ogłoszeń, ani cen transakcyjnych. Wymyślili tylko jakiś współczynnik, którym korygują wartości.

Jako ciekawostkę podam swój przykład. Maj 2008r wartośc auta 54,8. (euro ok 3,4) Kwiecień 2009 39,7 (euro 4,6). Gdyby dzisiaj zginęło (odpukać) odszkodowania byłoby 39 tys, a ubezpieczony na 54 :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Eurotax wycenia ten rocznik na 29800,- Nie ma sensu ubezpieczać na więcej. ponieważ w razie nieszczęścia i tak będą się opierali na wartości z eurotax.

Chciałbym swoje w takim stanie kupić dziś za tyle. Eurotax to jakies nieporozumienie jest.