Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Do wymiany mam poduszke (poduszki) silnika. Czy wymienic od razu 2 sztuki, czy moze tylko ta, ktora jest uszkodzona? Ile jest tych poduszek? Dwie pod silnikiem i jedna pod skrzynie biegow? Jezeli ktos juz, to wymienial to prosze o pomoc. Orientacyjne ceny czesci i robocizny.

Pozdrawiam

Opublikowano
Jak masz pieniadze wymien wszystko i bedzie spokoj ... zwlaszcza ze i tak trzeba posciagac oslony z dolu ... nie wiem czy orginalnie jest febi ale ich cena nie jest jakos znaczaco nizsza od tego co jest w ASO.
Opublikowano
Czyli jak mechanik sciagnie mi oslony z dolu i wymienic podszuki pod silnikiem, to wymiana tych pod skrzynie nie bedzie juz tak czasochlonna? Bo jezeli wymiana tych pod silnikiem, to 60 zl za sztuke i tych pod skrzynia to rowniez 60 zl za sztuke, to narazie ich nie bede wymienial.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak chesz wymieniac poduchy to parami i tylko ogyginalne zadnych zamienników. Było juz kilka tematów na forum ze kupili zamienniki i były do niczego.

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano
U mnie mechanik zdja oslone, sprawdzil poduche, jedna byla rozerwana, wymienil na febiego, dryga byla dobra, wiec zostawil i jest ok. Jak ktos chce to mozna wymienic "na zas" ale to nie amortyzatory czy klocki gdzie sie wymienia parami.
Opublikowano

Wlasnie musze sprawdzic, jezeli jest jedna uszkodzona, to wymienie jedna, jezeli nie ma potrzeby wymiany parami.

FEBI BILSTEIN to oryginal czy zamiennik? A mozna, to jakos sprawdzic jak sie zdejmie oslone jaka wczesniej poduszka byla zamontowana?

Opublikowano
MAJES86- Ponoć orginał to LEMFORDER a wymiana po 2 sztuki na raz to zaleta bo np.za 2-3miechy padnie ta stara i odnowa zdejmowanie oslon i robota dla mechanika i strata czasu i kasy dla Cibie więc chyba niema co oszczędzać tych kilkunastu złotych. Pozdro.
Opublikowano

Kilkunastu zlotych? Wymiana poduszki, to 60 zl, 2 poduszek naraz 120 zl. Do tego 150 zl za poduszke, to wychodzi ponad 200 zl od sztuki z wymiana. Wole pierw wydac 200 zl i pozniej (tfu oby nie) 200 zl niz naraz 400 zl. Teraz tylko jakiej firmy poduszke zamowic? Ta Febi bedzie ok? Czy moze ta:

http://moto.allegro.pl/item600041424_poduszka_silnika_lewa_prawa_bmw_e46_320d_316i_318i.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja też mam Febi i jestem zadowolony. I zdecydowanie wolałbym zaoszczędzić na wymianie i zrobić to samemu, niż na drugiej poduszce.

Tak jak piszą koledzy wyżej, wymieniamy parami. Nie chodzi o cenę wymiany, bo ta będzie taka sama bez względu na to, czy trzeba zdejmować osłony, czy nie. Nowa poducha ma całkiem inne parametry niż stara - która na oko jest jeszcze dobra - i przez to szybciej się zużywa. Z drugiej strony efekty takiej oszczędności odczuje pewnie dopiero następny właściciel :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Byłes u mechanika i pytałes sie ze od sztuki bierze 60 zł czy od wymiany? Ja byłem wymieniałem dwie i nie kasowal od sztuki tylko od wymiany, zrobili mi za jedna cene poduchy przy silniku i skrzyni powiedzieli ze to te same rzeczy beda odkrecac wiec zadnych kosztów dodatkowych nie beda naliczac.

Podjedz zapytaj jak to jest , proponuje wymieniac parami

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Opublikowano
Jeśli ktoś wymieniał u siebie i może dać jakieś info , z której strony się do tego zabrać to również będę wdzięczny.
Siła i Honor
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jedna 60 zl, dwie 120 zl. One znajduja sie obok siebie?

Jedna po prawej druga po lewej stronie silnika

Sprzedam

Opublikowano
wg info od goscia co robi w bmw bardzo rzadko padaja prawe poduchy glownie niszcza sie lewe [od stony kierowcy] i dzieje sie to zwykle przez mocne starty auta, silnik wtedy bardziej obciaza wlasnie lewa poduszke