Skocz do zawartości

szerokie koła obcierają o nadkola

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mianowicie w moim 325i mam opony 225/45/17, niedawno kupiona z troche obniżonym zawiasem, i teraz wszystko jest ok lecz gdy jade z kompletem pasażerów tylne koła mi dobijają, ponadto boki opon obcierają o nadkola. przy skręcaniu itp nie ma problemu z obcierkami. Czy zmiana felg i opon na 205/55/16 coś pomoże ? dodam że amory i odbojniki byly sprawdzane i są ok, jakie ET felgi dobrać ? z góry dzieki za pomoc
Opublikowano
Jezeli nie chcesz wymieniac jeszcze sprzezyn jak ja, to wloz taka gume w sprezyne. Ja kupilem wczoraj 8 szt. a skonczylo sie na zalozeniu 2 sztuk. Ta guma podnosi sprezyne, praktycznie na sztywno zostaje jeden zwoj sprezyny zatrzymany. Wlozylem po jednej sztuce na sam dol sprezyny i juz nie dobija. Normalnie ludzie wkladaja po dwie sztuki tak jak mi doradzili ale to jakas masakra przeciez tymi gumami sport twardego zawieszenia nie zrobi no i podnosi to auto przy dwuch sztukach.
Opublikowano
Jezeli nie chcesz wymieniac jeszcze sprzezyn jak ja, to wloz taka gume w sprezyne. Ja kupilem wczoraj 8 szt. a skonczylo sie na zalozeniu 2 sztuk. Ta guma podnosi sprezyne, praktycznie na sztywno zostaje jeden zwoj sprezyny zatrzymany. Wlozylem po jednej sztuce na sam dol sprezyny i juz nie dobija. Normalnie ludzie wkladaja po dwie sztuki tak jak mi doradzili ale to jakas masakra przeciez tymi gumami sport twardego zawieszenia nie zrobi no i podnosi to auto przy dwuch sztukach.

Rozumiem ze nie wiesz jak teraz dziala Twoja sprezyna, bo gdybys zdawal sobie z tego sprawe to bys je wymienil a nie rzezbil w gownie wkladajac gumy pomiedzy zwoje.

Wiec lepiej nie doradzaj tego nikomu bo to sa zle rady.

Opublikowano
dzieki za pomoc, jeśli chodzi i spręzyny jakie kupić aby ją troszke podnieść z tylu ? wg mnie około 3 cm w góre rozwiązaloby problem, mam obecnie ori opony od Mki 225/45/17, wiecie jaki mają offset ?
Opublikowano
Jest tez takie uzadzenie do poszezania i zaginania rantow w nadkolach mialem taka sama sytuacje kiedys w e 36 okolo godzinki roboty i bylo po problemie z tym ze u mnie zawieszenie bylo ok nie wiem jak u ciebie