Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dylemat jak pewnie większość z was.Dylematem jest zakup opon letnich 205/60/15 do mojego BMW e36 320i.Czytam wiele opinii na ten temat.Polecane są tu jeżeli chodzi o markę różne typy opon Michelin,Dunlop,Goodyear.Dunlop i inne...

Dla mnie akurat i pewnie jeszcze wielu innych osób pewnym problemem jest cena..

Chciałbym zapytać szanowne grono co sądzicie na temat tanich nowych opon tak zwanych z dolnej pułki!?!?

I oczywiście które zakupili byś cię będąc na moim miejscu..

Podaje kilka nazw opon których cena nie przekracza mojego budżetu(ok200 zł za sztukę)...W miarę możliwości bardzo proszę was o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Goodride H600 i SP

Dayton D320 i D210

Sava Intensia HP

Dębica Furio

Barum Bravuris

Jeszcze raz proszę o waszą opinie o tych oponach a także o innych markach za ok.200zł sztuka które znacie a których nie wymieniłem!!!!!

Pozdrawiam!!!!!!

Opublikowano

Czytajac juz myslalem, ze zmierzasz w kierunku opon made in Kore lub China, wklep sobie w google nazwy tych opon opinie i przeczytaj. Swoja droga jakies testy sa tez na opony.pl. Ale lepiej czytac opnie ludzi opisujacy problemy bardziej na podstawie odczuc i doswiadczen z innymi oponami.

A moze sie skupisz i poszukasz "dobrych" uzywek typu michelin ( ja np. zakupilem dobrym trafem po 50zł sztuke 205/55/16 z 2007 roku z bierznikiem 6mm) ale szukalem....no i kupilem w moim miescie, bo rony szmelc oferuja na aukcjach.

Opublikowano

A moze sie skupisz i poszukasz "dobrych" uzywek typu michelin ( ja np. zakupilem dobrym trafem po 50zł sztuke 205/55/16 z 2007 roku z bierznikiem 6mm) ale szukalem....no i kupilem w moim miescie, bo rony szmelc oferuja na aukcjach.

Apropo używek to ile ma mm bieżnik nowej opony???

( i tak na marginesie to ja szukam i szukam czytam te opinie itd.ale mało jest informacji o tańszych gumach..)a co do testów to może podał by ktoś mi jaki link...plis/////////

Opublikowano
Ja tydzień temu kupiłem Dayton'a D320 205/60R15 właśnie na Allegro za 175zł sztuka. Słyszałem wiele pozytywnych opinii o tych oponach, tylko o wcześniejszych modelach bo D320 wyszedł w tym roku. Poza tym produkowane są przez Bridgestone'a, także myślę że nie będzie źle :)

http://imageshack.us/a/img22/2969/p1070367s1.jpg

http://www.motostat.pl/user_images/25837/icon3.png

Opublikowano

Byłem przekonany trochę w stronę Dębicy,sam nie wiem dlaczego.

Miałem kiedyś zimówki Dębicy i nie narzekałem.

Zwiedziłem trochę stron i moja uwaga odbiła w stronę właśnie opony Dayton D 320..!????!!!!

Nadal czekam na podpowiedzi od was i dziękuje za dotychczasowe ..

Pozdrawiam!!!!!!!!!!!!

Opublikowano
Biorąc pod uwagę możliwości auta - 316 100kM - opony o indeksie H też się nadadzą ;)

Chyba że do Twojego.

Autor tematu nie ma M43 tylko 320i :hand:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano

Nie inwestował bym w używke, lepiej kupić coś średniej klasy a nowe np. Fulda, dębica jest taka sobie niby na licencji goodyear ale to jednak nie to.

Poszukaj zestawien i testów powinno Ci to troszke zawęzić obszar poszukiwań. Ja kupowałem 15" Dunlop 3D na zime i sobie je cenie a zapłaciłem za komplet 780zł, za używke zapłacisz około 500-600 więc chyba nie bardzo jest sens oszczędzać na zdrowiu.

Dla przykładu:

205/60R15 Carat Progresso 91V Fulda - 210zł

205/60R15 SP SPORT FASTRESPONSE 91V Dunlop - 250zł

w klasie H odpowiednio taniej :mrgreen:

Opublikowano
Barum - strasznie głośna.

mam bravuris 2, rozmiar 205/50/15 i nie jest taka głośna, ale jak popada to jest ślisko, nawet bardzo ślisko

Opublikowano
Witam.Czy opony 195/55/15 nie będą wyglądały na małe w E36 Sedan?Mam okazję kupić takie taniej.

Wygląd to nie wszystko zaczną się przekłamania, a szkoda jak własne autko zaczyna nas oszukiwać :mrgreen:

Opublikowano

na zeszly sezon kupilem do mojej 320 dunlo sp sport fastresponse 205/60r15 91V.

zaplacilem za komplet troszke ponad 900zl (nowe w ktoryms ze sklepow internetowych)

polecam te opony! zrobilem na nich juz ponad 15000km i naprawde jestem z nich zadowolony:)

POLECAM!