Skocz do zawartości

Stukanie w silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od kad kupilem moje e36 co jakis czas slychac wyrazne stukanie z silnika dzieje sie tak nawet wtedy jak silnik jest juz rozgrzany. Z tego co zdarzylem sie zorientowac to prawdopodobnie chodzi o popychacze niektorzy pisza tez skzlanki i odrazu pytanie czy to jedno i to samo no i pytanie co z tym robic i jaki koszt silnik to 2.0 24 cylindry.
Opublikowano
Witam, od kad kupilem moje e36 co jakis czas slychac wyrazne stukanie z silnika dzieje sie tak nawet wtedy jak silnik jest juz rozgrzany. Z tego co zdarzylem sie zorientowac to prawdopodobnie chodzi o popychacze niektorzy pisza tez skzlanki i odrazu pytanie czy to jedno i to samo no i pytanie co z tym robic i jaki koszt silnik to 2.0 24 cylindry.

24 cylindry?sporo tych szklanek bedzie :mrgreen: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=105491&sid=c98f559e4631d35bef89e7ebbd3291a8

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Szklanka i popychacz to określenie tego samego elementu. Ale jezeli tego nie wiesz to proponuję kontakt z fachowcem który stwierdzi czy to faktycznie popychacze. Koszt jest duży, może przekroczyć 2tys.zł.
Opublikowano
  • Autor
kontaktowalem sie i wlasnie fachowiec powiedzial mi ze to popychacze. Z ze powiedzial mi tez ze mial podobny problem w swoim 525 i po wymianie oleju na inny klopot zniknal a ja akurat mam taki olej na jakim on jezdzil wlasnie wtedy kiedy zaczelo mu to stukac.
Opublikowano
a z ciekawości, to jaki to olej ?
Opublikowano
Zalanie oleju wysokiej jakości czasem daje efekty. Można spróbować od tego, ale nie ma gwarancji że pomoze.
Opublikowano
  • Autor
obaj jezdzilismy na polsyntetyku mobila on dodatkowo ma jeszcze honde tez jezdzil na tym samym mobilu i tez klekotaly mu popychacze. Od kiedy przerzucil sie na Shela tez polsyntetyk to w obyproblem zniknal

Edytowane przez manieksw

Opublikowano
ja tez używam mobila półsyntetyk, ale popychacze słysze dopiero jak zbliża sie termin wymiany oleju, mniej więcej wtedy, kiedy zapala sie czerwony klocek
Opublikowano
  • Autor
ja popelnilem tez jeden blad wlalem ceramike do oleju i od tego czas uzaczely czesciej sie odzywac popychacze. Wczesniej bardzo sporadycznie ale tak czy tak podowiadywalem sie troche i kazdy poleca shella kto mial problemu z popychaczami i wiele osob mialo je na mobilu wlasnie...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
obaj jezdzilismy na polsyntetyku mobila on dodatkowo ma jeszcze honde tez jezdzil na tym samym mobilu i tez klekotaly mu popychacze. Od kiedy przerzucil sie na Shela tez polsyntetyk to w obyproblem zniknal

potwierdzam, wlałem dwa razy mobil półsyntetyk i "spieprzyłem" sobie popychacz, coś w tym jednak musi być