Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od kad kupilem moje e36 co jakis czas slychac wyrazne stukanie z silnika dzieje sie tak nawet wtedy jak silnik jest juz rozgrzany. Z tego co zdarzylem sie zorientowac to prawdopodobnie chodzi o popychacze niektorzy pisza tez skzlanki i odrazu pytanie czy to jedno i to samo no i pytanie co z tym robic i jaki koszt silnik to 2.0 24 cylindry.
Opublikowano
Witam, od kad kupilem moje e36 co jakis czas slychac wyrazne stukanie z silnika dzieje sie tak nawet wtedy jak silnik jest juz rozgrzany. Z tego co zdarzylem sie zorientowac to prawdopodobnie chodzi o popychacze niektorzy pisza tez skzlanki i odrazu pytanie czy to jedno i to samo no i pytanie co z tym robic i jaki koszt silnik to 2.0 24 cylindry.

24 cylindry?sporo tych szklanek bedzie :mrgreen: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=105491&sid=c98f559e4631d35bef89e7ebbd3291a8

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
Szklanka i popychacz to określenie tego samego elementu. Ale jezeli tego nie wiesz to proponuję kontakt z fachowcem który stwierdzi czy to faktycznie popychacze. Koszt jest duży, może przekroczyć 2tys.zł.
Opublikowano
kontaktowalem sie i wlasnie fachowiec powiedzial mi ze to popychacze. Z ze powiedzial mi tez ze mial podobny problem w swoim 525 i po wymianie oleju na inny klopot zniknal a ja akurat mam taki olej na jakim on jezdzil wlasnie wtedy kiedy zaczelo mu to stukac.
Opublikowano
Zalanie oleju wysokiej jakości czasem daje efekty. Można spróbować od tego, ale nie ma gwarancji że pomoze.
Opublikowano (edytowane)
obaj jezdzilismy na polsyntetyku mobila on dodatkowo ma jeszcze honde tez jezdzil na tym samym mobilu i tez klekotaly mu popychacze. Od kiedy przerzucil sie na Shela tez polsyntetyk to w obyproblem zniknal Edytowane przez manieksw
Opublikowano
ja tez używam mobila półsyntetyk, ale popychacze słysze dopiero jak zbliża sie termin wymiany oleju, mniej więcej wtedy, kiedy zapala sie czerwony klocek
Opublikowano
ja popelnilem tez jeden blad wlalem ceramike do oleju i od tego czas uzaczely czesciej sie odzywac popychacze. Wczesniej bardzo sporadycznie ale tak czy tak podowiadywalem sie troche i kazdy poleca shella kto mial problemu z popychaczami i wiele osob mialo je na mobilu wlasnie...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
obaj jezdzilismy na polsyntetyku mobila on dodatkowo ma jeszcze honde tez jezdzil na tym samym mobilu i tez klekotaly mu popychacze. Od kiedy przerzucil sie na Shela tez polsyntetyk to w obyproblem zniknal

potwierdzam, wlałem dwa razy mobil półsyntetyk i "spieprzyłem" sobie popychacz, coś w tym jednak musi być