Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak czytam ze 3.5 pali 14l na setke to zaraz mi sie przypominaja opisy bm-ek na allegro.To te auto Ci chyba wcale nie jedzie.Chcesz poszalec i pobawic sie biegami to kup sobie trojke.W 7 sie buja,tam zawsze byla i pownna byc wygoda.Zanim mialem pierwszego automama tez mialem zle zdanie o nich ale jak pierwszy raz kupilem 7 w automacie to juz nie chce o manualu slyszec w 7.O gustach sie nie dyskutuje ok ok.A spalanie lpg to musi wygladac min 18L i nie daj sobie wcisnac ze pali komus mniej tego zdrowego paliwa
  • Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jak czytam ze 3.5 pali 14l na setke to zaraz mi sie przypominaja opisy bm-ek na allegro.To te auto Ci chyba wcale nie jedzie.Chcesz poszalec i pobawic sie biegami to kup sobie trojke.W 7 sie buja,tam zawsze byla i pownna byc wygoda.Zanim mialem pierwszego automama tez mialem zle zdanie o nich ale jak pierwszy raz kupilem 7 w automacie to juz nie chce o manualu slyszec w 7.O gustach sie nie dyskutuje ok ok.A spalanie lpg to musi wygladac min 18L i nie daj sobie wcisnac ze pali komus mniej tego zdrowego paliwa

Trzeba poprostu umieć jeździć i mieć trochę wyobraźni.Jeśli dajesz gaz w dechę i zaraz hamujesz to nic dziwnego,że pali ci min. 18 litrów i klocki pewnie zmieniasz co 5 tyś km.Jeśli nie wierzysz zapraszam na jazdę testową.

Nur bmw e32
Opublikowano (edytowane)
ja również zapraszam na jazdę testową spalanie mojej 7 wacha sie od 11 do 25 wszystko zalezy od nogi.

czego Ci pali 11??gazu???Jesli tak to naprawe niema tu co juz dodac ani ujac.Moze wy maCie e30 1.8is a niewiecie???.Ja tam koncze ten temat :worried:

Edytowane przez Kapsel.1
Opublikowano
czego Ci pali 11??gazu???Jesli tak to naprawe niema tu co juz dodac ani ujac.Moze wy tam masie 1.8is a niewiecie???co nawet przy tej wadze mi nie gra.Ja tam koncze ten temat :worried:

O co Ci chodzi kolego? Przy odpowiednich warunkach moje auto też zejdzie do 10 l benzyny, więc 11 l gazu jest jak najbardziej realne.

Czy uważasz, że "prawdziwe" bmw MUSI palić 20-30 litrów?

Trwa ładowanie podpisu...
Opublikowano
czego Ci pali 11??gazu???Jesli tak to naprawe niema tu co juz dodac ani ujac.Moze wy tam masie 1.8is a niewiecie???co nawet przy tej wadze mi nie gra.Ja tam koncze ten temat :worried:

O co Ci chodzi kolego? Przy odpowiednich warunkach moje auto też zejdzie do 10 l benzyny, więc 11 l gazu jest jak najbardziej realne.

Czy uważasz, że "prawdziwe" bmw MUSI palić 20-30 litrów?

nie uwazam tak tylko pisze ze ok 20L i tyle.Ja jezdze normalnie.Jak trzeba to nacisne ale nie czekam na sprzyjajacy wiatr.Narawde tylko pogratulowac i zyczyc wszystkim takich norm

Opublikowano

life-of-agony przeczytaj jeszcze raz co ja napisalem.OK 20L LPG!!!

Łukasz735 jesli piszesz o pb to oczywiscie zgodze sie z Toba ze tyle Ci pali,ale nie ze gazu przy "normalnej jezdzie"pali 11 czy 14L

Opublikowano
Kapsel.1 wyreguluj wszystko tak jak powinno byc a zobaczysz,ze spalanie nie musi byc takie duze...wiem to bo mialem gaz i do tego zwykla tandete a palila mi ok 15stu litrow...wywalilem i tak to dziadostwo bo gaz wiecej zniszczyl pod maską niz udalo mi sie zaoszczedzic.Pozdrawiam.
Opublikowano
arturo193 wiesz...jak by mi jedna tak palila...ale 3.0 m30 w automacie i 3.5 m30w manualu dwie szt. tak samo palily.V12 palilo 25L.Znajomym tez mniejwiecej tyle pala ale ja caly czas pisze o LPG wiec raczej nie uwierze ze przy "normalnej"jezdzie takie auto pali 11 czy 14 L Tego zdrowego paliwa
Opublikowano
w trasie przy spokojnej jeżdzie schodzi bez problemu do 11 litrów gazu być może dlatego że mam nową sekwencję na którą nie pożałowałem pieniędzy miedzy spalaniem benzyny a gazu nie zauważyłem żadnej różnicy. Ale spalanie srednie po miescie to 18 litrów niestety korki robią swoje.... Pozdrawiam wszystkich niedowiarków :)
Opublikowano
Łukasz735 jesli piszesz o pb to oczywiscie zgodze sie z Toba ze tyle Ci pali,ale nie ze gazu przy "normalnej jezdzie"pali 11 czy 14L

tak,ja pisze o spalaniu na benzynie

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

tak,ja pisze o spalaniu na benzynie

no i wszystko jasne.Zgadzam sie z Toba w 100tu procentach

Opublikowano
Panowie napiszcie mi czy 3,5 l to dobry silnik w e32 i jeszcze czy kosztowne jest utrzymanie 735.Jak tam jest z glowicamib , bo slyszalem ze lubia trzaskac , i napiszcie mi jak mozna sprawdzic automatyczne skrzynie (jaka jest zywotnosc takie skrzyni mniej wiecej, wiem ze to zalezy od uzytkowniak w duzej mierze ale przy jakim przebiegu nalezy sie juz powaznie zastanawiac na remontem) Jakie sa najczestrze bolaczki e32. Jesli ktos z was posiada tak niech sie odezwie n priva , chetnie bym sie dowiedzial o przebiegu ekspolatacji . seredeczne dzieki za rady
Opublikowano
co tu dużo móić, przecież m30 to najlepszy silnim w e32 jeśli chodzi o niezawodność i koszty eksploatacji, i nie patrz czy 3.0 czy 3.5 tylko jak to pracuje.
Opublikowano
sluchajcie chodzi mi o ceny czesci , przynajmniej tych najczesxciej wymienianych ,itp koszta paliwa pomijam bo akurat wole jezdzic czym szybkim i wygodnym niz jakims tico czy polo
Opublikowano

Przednie zawieszenie:

- amortyzatory

- komplet wahaczy

- końcówki drążka

- drążek środkowy

Elektryka silnika:

- komplet markowych przewodów

- kopułka

- świece

Ceny znajdź na allegro.

Jak nie będzie gazu i nie przegrzejesz, to z silnikiem M30 nic się nie będzie działo. Elektryka wnętrza tez bywa zawodna, ale tu raczej elementy z demontażu i dużo własnej inwencji albo bardzo dobry elektryk.

Ps. Jeśli obawiasz się cen części, to co będzie z benzyną na poziomie dajmy na to 15-20 litrów w mieście? :roll:

No chyba, że na ratunek przyjdzie LPG sekwencyjne (3000-3500 zł) czy inne paliwa alternatywne (może węgiel?).

Opublikowano
Witam Polecam tylko i wylacznie e32 740 286KM i na automacie.730 i 735 jest zbyt slaba a zuzycie paliwa praktzcznie takie samo jak w 740,natomiast 750 jest bardzo paliwozerna ok jest szybsza ale przyspieszenia ma slabsze niz 740(patrz dane tech).Polecalbym zakup takiego auta na zachodzie .Poswiec troche czasu i poszukaj najlepiej z pierwszych rak i z ksiazka.Zwroc uwage na plynne dzialanie automatu (wsteczny bieg),amortyzatory przednie i na zachowanie przodu przy hamowaniu.Ja swoja juz kolejna kupilem w de od dziadka miala przebieg 140 000km jest jak nowa i co wazne nie wytluczona na naszych drogach.Pozdrawiam
Opublikowano (edytowane)
Witam Polecam tylko i wylacznie e32 740 286KM i na automacie.

Tak, ale Ty to polecasz dla SIEBIE. Nie każdy ma takie wymagania co do samochodu jak TY.

730 i 735 jest zbyt slaba a zuzycie paliwa praktzcznie takie samo jak w 740

Co to znaczy zbyt słaba? Zbyt słaba do czego? Licznikowe 230 km/h w mojej 735 i jakieś licznikowe 8 sekund do 100 km/h to jest słabe do czego? Do wyścigów na 1/4 mili?

Zejdź na ziemię. :duh:

Edytowane przez life-of-agony