Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyjmujesz najpierw środkową, jeżeli to przód to zaślepke na hak. Boczne na zderzaku mają zaczepy więc musisz najpierw przesynąć listwy i dopiero ciągnać do siebie. Ciężko to wytłumaczyć, listwy są na zakładkę więc środkową musisz podważyć z odpowiedniej strony.[/code]
Opublikowano
Wszystkie listwy są na spinki - nieważne, czy w środku, czy na zewnątrz - dlatego trzeba ostrożnie, ale niestety na chama pociągnąć, żeby wyskoczyła z zaczepów. Często spinki są po tym do wymiany.
Opublikowano
Tak jak wyżej, boczne kawałki mają zaczepy w kształcie litery L, więc najpierw przesunąć a później do siebie.A moja rada jest taka żeby zdejmować kiedy temperatura jest dodatnia ( najlepiej w ogrzewanym garażu ), plastik jest wtedy mniej kruchy i jest większa szansa że zatrzaski się nie połamią.Nie wiem o jakich spinkach kolega Varrol pisze ale listwy na zderzaku są na takie zatrzaski, a nie na spinki i przeważnie nic się nie wymienia ( ewentualnie całą listwę )Pozdrawiam.
Opublikowano
Dziękuję za odpowiedzi. Jakiś poprzedni as pomalował mi listwy na czarno i farba zaczeła złazić, wiec trzeba to doprowadzić do porządku. Pozdrawiam :)
Opublikowano
Listwy nie mają żadnych spinek! Najprościej zacząć od zaślepki haka. Jak ją wyciągniesz to zobaczysz jak wyglądają zaczepy. Na pozostałych liswach są takie same. Jedynie na bokach zderzaka listwy mają inne zaczepy. Ale po prostu najpierw odczepiasz listwę z przedniej częsci zderzaka, a potem całą listwę ciągniesz w kierunku przodu auta i wysunie się. Mozna sobie pomóc płaskim śrubowkrętem, a jeżeli masz dostęp do opalarki to można lekko podgrzć platik. Srodkową listwę w E36 wyciąga się na końcu.