Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, gdy włanczacie swiatła mijania swieci wam sie jakas kontrolka na pulpicie ze sa wł? bo mi nie. Tylko jak wł długie. Nastepna sprawa, gdy otworze drzwi po wył silnika dzwiek o zapalonych swiatłach rozlega mi sie tylko gdy mam wł postojowe jak mijania juz nie. A jak jest u was.
Opublikowano
gdy włanczacie swiatła mijania swieci wam sie jakas kontrolka na pulpicie ze sa wł?

Nie - bo po co? Przecież podświetlają ci się zegary... Chciałbyś jechać w dłuższą trasę nocą z kontrolką świecącą po oczach? Ja nie. I to na plus dla BMW.

Co do drugiej części twojego pytania to w tej chwili nie pamiętam jak to jest.

Opublikowano
Witam, gdy włanczacie swiatła mijania swieci wam sie jakas kontrolka na pulpicie ze sa wł? bo mi nie.

Nie , i tak ma być .

Nastepna sprawa, gdy otworze drzwi po wył silnika dzwiek o zapalonych swiatłach rozlega mi sie tylko gdy mam wł postojowe jak mijania juz nie. A jak jest u was.

Dźwięk ma się rozlegać na zostawionych postojowych jak i na mijania .

http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
Witam, gdy włanczacie swiatła mijania swieci wam sie jakas kontrolka na pulpicie ze sa wł? bo mi nie.

Nie , i tak ma być .

Nastepna sprawa, gdy otworze drzwi po wył silnika dzwiek o zapalonych swiatłach rozlega mi sie tylko gdy mam wł postojowe jak mijania juz nie. A jak jest u was.

Dźwięk ma się rozlegać na zostawionych postojowych jak i na mijania .

No to mi nie piszczy na mijania :mad2: . W tych czasach trudno o mechanika dobrego a co dopiero o elektryka czy elektronika. Jak ktos zna jakiegos w slaskim niech pisze najlepiej na priv bo to nie dział polecane warsztaty.

Opublikowano
W BMW nie ma kontrolki od świateł i zostawiam to bez komentarza ( mnie akurat to nie pasuje ,jakaś mała info. powinna być, ale fakt w długiej trasie w nocy morze wkurzać ), natomiast co do sygnału, powinieneś mieć na odwrót.Sygnał przy zostawionych mijania, przy pozycjach cisza.Sprawdź przełącznik do świateł może tylko jakaś niewielka pomyłka przy podłączeniach kabelków, bo masz po prostu na odwrót
Opublikowano
W przypadku Xenonów, jeśli przekręcisz kluczyk w w stacyjce na pozycję zero - światła gasną autmatycznie, pomimo że są ustawione w pozycji ON. Nie ma więc potrzeby sygnalizacji dźwiękowej.
Opublikowano
grzechusk jakim cudem mialoby Ci piszczec na mijania? Gdy wylaczasz zaplon to automatycznie gasna Ci mijania i zostaja tylko postojowki. Gdy nie wylaczysz postojowek i wyjmiesz kluczyk ze stacyjki odzywa sie gong. A kontrolka swiatel postojowych (kontrolka swiatel mijania odeszla do lamusa juz w latach 80tych) to wystepuje wylacznie w samochodach wloskich i starszych japonskich z tego co sie orientuje. Nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma
Opublikowano
Ja myślałem że chodzi mu o to zarówno jak zostawi na mijania (bo to przecież oczywiste że po zgaszeniu samochodu automatycznie gasną ) i na postojówkach . No chyba że faktycznie myślał że się mogą świecić ? :mrgreen:
http://i602.photobucket.com/albums/tt105/thunderstruck312/bmwklubforum2.gif
Opublikowano
Ja myślałem że chodzi mu o to zarówno jak zostawi na mijania (bo to przecież oczywiste że po zgaszeniu samochodu automatycznie gasną ) i na postojówkach . No chyba że faktycznie myślał że się mogą świecić ? :mrgreen:

A moze tak doczytac dokładnie pytanie :wink:

Wiem ze sie nie swieca. Moze bardziej wyproszcze przekrecam swiatła na mijania przy wył silniku, nie pipcy przekrece na pozycje swiateł postojowych pipcy to było moje pytanie a nie czy swiatła sie swieca zmieniaja czy jeszcze cos innego

Opublikowano
Gdy wylaczasz zaplon to automatycznie gasna Ci mijania i zostaja tylko postojowki.

niekoniecznie, otóż w naszych bemkach można sobie aktywować opcje tzw. 'światła dzienne' która powoduje, że gdy wyjmiemy kluczyk a przełacznik świateł zostawimy w pozycji '2' to wszystkie światła zgasną (również postojowe i podświetlenie zegarów) i co za tym idzie buzzer nie będzie ostrzegać bo nie ma o czym.

Wtedy jedynie na pozycji '1' (postojowe) będzie ostrzegał, a i to tylko przez kilka sekund.

Ja to sobie własnie niedawno aktywowałem, bo przecież to wygodniejsze, skoro i tak trzeba zawsze jeździć na swiatłach. Grzechusk, pewnie u Ciebie jest tak samo.

No chyba że na pozycji '2' świecą ci postojowe i podświetlenie zegarów a buzer nie ostrzega? bo jesli tak to faktycznie masz coś uwalone.

Zbir
Opublikowano
Gdy wylaczasz zaplon to automatycznie gasna Ci mijania i zostaja tylko postojowki.

niekoniecznie, otóż w naszych bemkach można sobie aktywować opcje tzw. 'światła dzienne' która powoduje, że gdy wyjmiemy kluczyk a przełacznik świateł zostawimy w pozycji '2' to wszystkie światła zgasną (również postojowe i podświetlenie zegarów) i co za tym idzie buzzer nie będzie ostrzegać bo nie ma o czym.

Wtedy jedynie na pozycji '1' (postojowe) będzie ostrzegał, a i to tylko przez kilka sekund.

Ja to sobie własnie niedawno aktywowałem, bo przecież to wygodniejsze, skoro i tak trzeba zawsze jeździć na swiatłach. Grzechusk, pewnie u Ciebie jest tak samo.

No chyba że na pozycji '2' świecą ci postojowe i podświetlenie zegarów a buzer nie ostrzega? bo jesli tak to faktycznie masz coś uwalone.

No własnie to mnie zastanawia ze jade gdzies, gasze silnik wyciagam kluczyki ( zał swiatła mijania) celowo nie wył i brzeczek nic nie sygnalizuje, ale jak wł swiatła postojowe wyjme kluczyki i otworze dzwi wtedy brzeczy, to mnie zastanawia.

Opublikowano

przeczytaj jeszcze raz co napisałem, to przestaniesz sie zastanawiać i zrozumiesz.

A jak nie to jeszcze raz... aż do skutku

Zbir
Opublikowano
sprawdziłem to co napisałes faktycznie po wyjeciu kluczyka ze stacyjki swiatła i oswietlenie gasna, dlatego nie brzeczy, myslałem ze przełanczaja sie na mijania moj bład
Opublikowano

Mam dokładnie to samo ze światłami:

zostawione postojówki - brzęczyk

zostawione mijania - cisza, gasną same

Tak, że mysle wszystko w normie :8)