Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, problem polega na tym, że jak tak w miarę szybko przyspieszam i jadę około 140- 160km/h, puszczam gaz, bo chcę przyhamować, a ona gaśnie jakby się zalewała czy coś, sam nie wiem :/

Przy jeździe na GAZ-ie, na benzynie nie wiem bo coś jest nie tak.

Co o tym myślicie?

Opublikowano

A jeszcze mi tylko powiedz czy sondy lambda mają na to jakiś wpływ?

Czy jeżeli chodzi o GAZ ma też wpływ na spalanie?

Bo ostatnio się dowiedziałem, że ich w ogóle nie mam...

Opublikowano
I to jest normalne, że ich nie mam? Nie mam też kolektora, głupia sprawa - nie wiem co to ma na celu :/

Przy braku sond spalanie masz dużo większe na PB i LPG(z elektroniką),chyba że masz LPG na tzw. śrubę wtedy dawkę gazu regulujesz ręcznie.To jakie Ty masz teraz spalanie?

Opublikowano

Około 30L przy 130km/h, a w mieście nawet do 40L gazu ( przy raczej spokojnej jeździe i niezatłoczonym ). Z tym, że skrzynia działa mi w trybie awaryjnym i jeździ cały czas na trójce także t też ma jakiś wpływ (w poniedziałek będę to miał prawdopodobnie zrobione bo jadę na wymianę jakichś czujników)

Ale przecież to i tak dużo ...

Opublikowano
Około 30L przy 130km/h, a w mieście nawet do 40L gazu ( przy raczej spokojnej jeździe i niezatłoczonym ). Z tym, że skrzynia działa mi w trybie awaryjnym i jeździ cały czas na trójce także t też ma jakiś wpływ (w poniedziałek będę to miał prawdopodobnie zrobione bo jadę na wymianę jakichś czujników)

Ale przecież to i tak dużo ...

chłopie to jest cholernie duzo

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano

No właśnie, więc pomóżcie ...

Albo może lepiej wstrzymamy się do poniedziałku, albo wtorku, powinienem mieć wymienione te czujniki więc skrzynia powinna być OK, i przy okazji skoczę do gazowników...

Wtedy napiszę jak ze spalaniem... ;)

Aha, dodam jeszcze, że strasznie kopci i śmierdzi gazem, czasem aż czuje się przesiąknięty :D

Opublikowano
No właśnie, więc pomóżcie ...

No to pomożemy... :D

Opublikowano

Deim-s, z Twoich dwoch tematow wynika, ze czeka Cie co najmniej:

- wymiana sond lambda

- wymiana 'jakichs' czujnikow, oby to faktycznie spowodowalo, ze skrzynia przestanie chodzic w trybie awaryjnym

- diagnostyka komputerowa

- zabawa z instalacja LPG, ktora do tego silnika pasuje jak wol do karety.

Jak przez to wszystko przebrniesz, to i tak male szanse, zeby silnik nie przelaczal sie w tryb awaryjny na benzynie i nie chodzil tylko na polowie cylindrow.

Po prostu: instalacja LPG I i II generacji w E32 750i to porazka, chyba najwieksza, jaka moze byc. Tak naprawde, zeby dojsc z tym wszystkim do ladu, powinno sie zaczac od jej wywalenia.

Pisalem to juz wiele razy, ale napisze jeszcze raz: wkladanie instalacji LPG II generacji do M70 to morderstwo tego silnika, a inzynierowie, ktorzy zaprojektowali pierwsze po wojnie niemieckie V12, rwaliby wlosy z glowy, gdyby sie dowiedzieli, co polski gazownik potrafi.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Wiem wiem, ale z taką instalacją już go kupiłem... myślę o założeniu sekwencji tylko z drugiej strony czy się opłaca (mam zamiar jeździć tym samochodem max 2lata) :/

No, ale tak jak mówiłem, zobaczę co w poniedziałek załatwię...

A dlaczego silnik miałby działać w trybie awaryjnym? Jak to jest?

Opublikowano
Z bardzo wielu powodow, najprosciej: zamiast prawidlowego dawkowania Pb przez dwanascie wtryskiwaczy, dostaje w bandycki sposob mieszanke LPG, raz za bogata, raz za uboga... oprocz tego zwezki w dolocie... dla tak skomplikowanej konstrukcji jak M70 to po prostu masakra. Nic dziwnego, ze przelacza sie w tryb awaryjny.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
od tego trzeba zacząc że instalacja drugiej generacji wtym silniku to wielkie nieporozumienie,jesli chcesz zeby to auto jezdziło to zacznij od wywalenia instalacji ,a dopiero potem zacznij doprowadzać wszystkie spusztoszenia do ładu zreszta Panfil idealnie ći wszystko opisał

Moje BMW- E30 318I,

- E34 525TDS

-E32 730IA-kochana babcia

-E34 520I M50

E46 Touring 320CI M54

E36 M43 Touring

Opublikowano

A ile może spalać benzyny taki silnik? Bo jak tak czasem patrzę n wskaźnik spalania to wydaje mi się, że nie ma źle...

W 15L da się zmieścić czy raczej nie ma szans?

Opublikowano
Sorki, że nie odp, ale wszystko się przeciągnęło... Jutro będę wszystko wiedział, przynajmniej takie jest założenie :D
Opublikowano

Szkoda gadać :/ Czujniki wymienione i było przez chwilę OK, gościu z warsztatu się przejechał i po 2km znów tryb awaryjny :/

Mają mi jeszcze sprawdzić stan oleju.

A o gazownikach t już w ogóle nie będę się wypowiadał, chyba wywalę gaz z tego samochodu tylko najpierw ta skrzynia...