Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym założyć błotniki i maskę do e36 coupe z e46 coupe. Czy ktoś wie może jak to zrobic? I czy dużo przerubek i kombinacji jest z czymś takim?? Bo efekt jest zniewalający zobaczcie:::

Jeśli ktoś cos wie jak cos takiego zrobic prosze pisać lub moje gg: 1408319

Opublikowano

Zgadza się kolego , efekt zniewalający , ale żeby go uzyskać musiał byś praktycznie całe auto zorbić a to koszt mówie śmiało całego nowego auta. Podchodzi mi to e36 pod typowy german style. Zaloguj się na forum bmw-syndykat i poczytaj jak tam chłopaki w same zawieszenie obniżające wkłądają paaaare dobrych tysięcy...

tak czy owak powodzenia kolego

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano
nie no bez przesady ze calego, przerabiasz przod blotnikow i cala maske, ale czy lacznie z malowaniem zaraz koszt wyjdzie pow 10000?? watpie

No pewnie że nie , zakładając że przerabiamy tylko to oczym mówisz , ja mówie o efekcie uzyskania tego z filmiku.

UWAGA!Brak dachu!

"Nie ma na świecie przyjaźni, która trwa wiecznie. Jedynym wyjątkiem jest ta, którą obdarza nas pies." /Konrad Lorenz/

Opublikowano

Panowie, chodzi mi tylko o uzyskanie efektu takiego przodu co jest na filmiku. Nie interesuje mnie zawieszenie zamontowane w tym aucie ani felgi chodzi mi tylko jedynie o maske : jak ona jest zrobiona i czy blotniki sa fabryczne od e36 czy zastosowano od e46.

Kolego "saku82pl" skoro ten temat juz był omawiany moze podasz mi link do tego tematu, bo nie moge go znalezc a chce sie z orientowac w jaki sposób zostało to wykonane

Opublikowano
Z tego co widać na zdjęciach to zderzak, oświetlenie i nerki z E46, Ale maska i błotniki to modyfikacja oryginalnych elementów od e36.
Opublikowano
Zastanów się czy napewno chcesz auto "ulepszyć" w tym kierunku, dla zdecydowanej większości to WT. Twoje auto Ty decydujesz. Mój kolega miał kiedyś compakta ala e46 sprzedał potem na jakąś wioskę bo nikt tego nie chciał kupić. Maska to na kijkach się trzymała bo teleskopy nie wytrzymywały takiego ciężaru
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zastanów się czy napewno chcesz auto "ulepszyć" w tym kierunku, dla zdecydowanej większości to WT. Twoje auto Ty decydujesz. Mój kolega miał kiedyś compakta ala e46 sprzedał potem na jakąś wioskę bo nikt tego nie chciał kupić. Maska to na kijkach się trzymała bo teleskopy nie wytrzymywały takiego ciężaru
wszystko po prostu kosztuje, niektorzy chca zrobic cos za nic i taki jest tego efekt, pozdro
Opublikowano
takie przeróbki to masa cięcia , spawania , szlifowania i szpachlowania :D sporo pracy ... mój kolega tak zrobił swoją E36 318i w styl e 46 i wygląda nawet fajnie :cool2:
Opublikowano

Maska i błotniki to przeróbka od E36 - ew można użyć elementów z E46 jako wzorca, czy wspawać kawałek (mówię o miejscach gdzie kierunki idą). W masce nerki są z E46, ale reszta jest zupełnie inna - E46 nie ma bad-looka :)

Koszt przeróbki wcale nie jest duży - zależy głównie od blacharza (czy kto będzie to robił), no i części: nerki, lampy, zderzak.

Tylko, że takich przeróbek jest sporo i niestety większość wygląda fatalnie - to co na filmiku jest bardzo ładne, jedna trzeba zrobić z głową i dobrze wszystko wyliczyć, żeby uzyskać podobny efekt.