Skocz do zawartości

Halt Bremse??? co to ma wspolnego z tempomatem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
cześć kolego! to po niemiecku znaczy stop,hamulec,ale co ma to wspólnego z tempomatem to ciężka sprawa.z tego co wiem to tempomat jest na linke,może cośsię urwało albo zacieło.musisz popatrzeć.pzdr
Klema
Opublikowano

Sprawdź czy działają Ci światła stopu. Tempomat wyłącza się w momencie kiedy naciśniesz pedał hamulca. Może ten sygnał brany jest z czujnika tego pedału. System stwierdza wciśnięty hamulec i nie załącza tempomatu.

Pytanie skąd system bieże informację o wciśnięciu hamulca.

Tak sobie pomyślałem.

Opublikowano
Witam. Światła stopu świecą... Tłoczek żaden nie jest zacięty... Czujnik przy sprzęgle też działa... P.S Tempomat na linke był chyba w 318 u mnie jest jakiś elektroniczny, ale może się mylę...
Opublikowano
Witam. Oczywiscie ze ze e46 jest tempomat elektroniczny. Blad ktory ci wyskoczyl to jakis blad ogolny a moze jakies kontrolki ci sie swieca od hamulcow. sprawdz czy swiatla stop zapalaja sie za kazdym razem i czy dziala ci abs i esp...
Opublikowano
Siedzialem godzine w aucie... Swiatla swieca zawsze, zadne kontrolki sie nie swieca, abs dziala zawsze i esp tak samo... Wszystko dziala jak nalezy, sterowanie radiem z multifunkcji dziala a tempomat nie...