Skocz do zawartości

Halt Bremse??? co to ma wspolnego z tempomatem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, przed chwila byłem w serwisie BMW i mam blad halt bremse... Nie potrafia powiedziec co to moze byc... Przez to nie dziala mi tempomat. Prosze o pomoc... Moze ktos mial juz taki przypadek? Pozdro
Opublikowano
cześć kolego! to po niemiecku znaczy stop,hamulec,ale co ma to wspólnego z tempomatem to ciężka sprawa.z tego co wiem to tempomat jest na linke,może cośsię urwało albo zacieło.musisz popatrzeć.pzdr
Klema
Opublikowano
Najprawdopodobniej trzyma ci jeden hamulec na kole tzn nie odbija
Opublikowano

Sprawdź czy działają Ci światła stopu. Tempomat wyłącza się w momencie kiedy naciśniesz pedał hamulca. Może ten sygnał brany jest z czujnika tego pedału. System stwierdza wciśnięty hamulec i nie załącza tempomatu.

Pytanie skąd system bieże informację o wciśnięciu hamulca.

Tak sobie pomyślałem.

Opublikowano
  • Autor
Witam. Światła stopu świecą... Tłoczek żaden nie jest zacięty... Czujnik przy sprzęgle też działa... P.S Tempomat na linke był chyba w 318 u mnie jest jakiś elektroniczny, ale może się mylę...
Opublikowano
Witam. Oczywiscie ze ze e46 jest tempomat elektroniczny. Blad ktory ci wyskoczyl to jakis blad ogolny a moze jakies kontrolki ci sie swieca od hamulcow. sprawdz czy swiatla stop zapalaja sie za kazdym razem i czy dziala ci abs i esp...
Opublikowano
  • Autor
Siedzialem godzine w aucie... Swiatla swieca zawsze, zadne kontrolki sie nie swieca, abs dziala zawsze i esp tak samo... Wszystko dziala jak nalezy, sterowanie radiem z multifunkcji dziala a tempomat nie...