Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam 330xi '01 automat i szukam w okolicy wałbrzycha, wrocławia dobrego grupowicza który też takową posiada i da się karnąć.... bo już nie wiem do końca czy mi się coś ubzdurało z moją betką czy nie... (wydaje mi się, że za szybko zmienia biegi i słabo ciągnie) a bez sensu jeździć i szukać dziury w całym...

A po co jest dział Seria 3???? Może dla właścicieli samochodów serii 3????? Przenoszę wątek!

• Odpowiedzi 121
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
A nie lepiej udać się do jakiegoś komisu ewentualnie znaleźć ogłoszenie sprzedaży w internecie i udać się na przejażdżkę pod pretekstem kupna ?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Panowie koledzy/ Panie koleżanki... ;) ponawiam pytanie czy ktoś z okolicy nie chce się spotkać, bynajmniej nie w celach matrymonialnych!!!
Opublikowano
Możesz mieć problem, bo na szczęście nas benzynowców jest mało. Ja nie pasuję do Ciebie bo mam manual...
Opublikowano
Czemu benzynowców mało na szczęście?;) chyba żal jest mieć diesla i usłyszeć jak smiga z boku w miarę duża benzyna;)
Opublikowano
Czemu benzynowców mało na szczęście?;) chyba żal jest mieć diesla i usłyszeć jak smiga z boku w miarę duża benzyna;)

Dokładnie. Ale lepiej się głośno nie odzywać bo zaraz zakrzyczą mnie zakompleksieni chłopcy w dieselkach z próbą wmówienia, że diesel to cód miód i orzeszki.

Opublikowano

Nie zakrzyczą, tylko zaklekotają cie;)...

ps. bez urazy, dobry diesel nie jest zły, każdy by wolał mieć 6l pod maską V12 ale co zrobić;) czasam trzeba otrzeć łezki dieslem z dobrym momentem - minus - brak przyjaciół na stacjach benzynowych

Opublikowano

Dokładnie. Ale lepiej się głośno nie odzywać bo zaraz zakrzyczą mnie zakompleksieni chłopcy w dieselkach z próbą wmówienia, że diesel to cód miód i orzeszki.

Ja nie mówię ze cud ale po prostu jest szybszy od twojego :norty:

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
Ale lepiej się głośno nie odzywać bo zaraz zakrzyczą mnie zakompleksieni chłopcy w dieselkach z próbą wmówienia, że diesel to cód miód i orzeszki.

Cicho - bo się zacznie....

Zaczęło się ....hahaha

:mrgreen:

Podobno żółte są szybsze :liar:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zaczęło się ....hahaha

:mrgreen:

Od Ciebie tak ale nie odemnie. :wink:

Pozdro.

Opublikowano
Diesiel to pasuje do starego mercedesa :D - w BMW tylko benzynowa rzedowa 6 a co diesla to może i są super szczególnie 3.0 ale nie przy naszej narodowej jakości paliwa!!! A co do Diesla to zawsze kultura pracy jest gorsza a koszty utrzymania niwelują bardzo drogie i dosyć czeste (w polsce) defekty związane z gówniną jakością paliwa!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Diesiel to pasuje do starego mercedesa :D - w BMW tylko benzynowa rzedowa 6 a co diesla to może i są super szczególnie 3.0 ale nie przy naszej narodowej jakości paliwa!!! A co do Diesla to zawsze kultura pracy jest gorsza a koszty utrzymania niwelują bardzo drogie i dosyć czeste (w polsce) defekty związane z [bAD]ą jakością paliwa!!!

No to teraz tylko czekać aż przeczyta to...... :modlitwa:

Opublikowano

No to teraz tylko czekać aż przeczyta to...... :modlitwa:

Czyżbyśmy mięli tą samą osobę na myśli....

może zamknijcie temat zanim przeczyta to..... :norty:

Opublikowano
Nie zakrzyczą, tylko zaklekotają cie;)...

ps. bez urazy, dobry diesel nie jest zły, każdy by wolał mieć 6l pod maską V12 ale co zrobić;) czasam trzeba otrzeć łezki dieslem z dobrym momentem - minus - brak przyjaciół na stacjach benzynowych

Za to można mieć więcej przyjaciół w warsztatach samochodowych :)

Dla mnie diesel to zbyt duże ryzyko względem potencjalnych oszczędności a robię jakieś 15 - 20 tys km rocznie.

Opublikowano

Nie ! Stop! Nie mówny dieslom nie!

U kolegi w warsztacie stoją aktualnie 3 sztuki (330Cd, 530d (e60) i 320d Compact) wszystkie z wywalonymi silnkami (slynne klapki)

....a kolega wisi mi kasę. Więc gdyby nie diesle to co by naprawial? Ile bym na kasę czekal?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tymi benzynami robią aż 8 tyś rocznie :norty: To co ma sie Wam zepsuć??????

No kurde ja 4-5tyś w miesiąc potrafie robić ( 4 - 6 zbiorników na miesiąc)

Miałem benzina i co?? i bym sie wykończył - finansowo

A ty tak jakub gadasz że diesle sie tak psują i wogóle, jak bym robił tyle kilometrów w roku co Ty to pewnie że bym se kupił benzyne.

:twisted2:

U którego kolegi w warsztacie??

Jeśli u tego co sie domyślam to nic nie odpisuj.

Pozdrawiam
Opublikowano
no tak to jest jak ma się gorszą i wolniejszą, paliwozerną benzynę to trzeba głośno na forum krzyczeć ze diesle be ;) ah ta polska zawisc i kompleksy benzyniakow :twisted2:
DOP
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Tymi benzynami robią aż 8 tyś rocznie :norty: To co ma sie Wam zepsuć??????

Klapki....... w wydechu :norty: :norty: :norty:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
no tak to jest jak ma się gorszą i wolniejszą, paliwozerną benzynę to trzeba głośno na forum krzyczeć ze diesle be ;) ah ta polska zawisc i kompleksy benzyniakow :twisted2:

Od kiedy seryjne 330CD jest szybsze np od 330CI ? A kultura pracy, dźwięk silnika ? Moment w 330CI niższy , ale za to dostępny w dużym zakresie obrotów. Jaka zawiść, jakie kompleksy? Gdybym robił 50 tys rocznie to pewnie zaryzykowałbym diesla i wtedy tęskniłbym do benzynki, ale na szczęscie nie jestem skazany na klekota.

Opublikowano

Diesla w coupe to tylko niemiecki księgowy może wymyślić. Audi poszlo dalej i nawet w cabrio wlożyli. Porsche się ugięlo pod nie do końca zrozumialymi gustami swoich klientów i wsadzilo do bulwarówki diesla

cytat z marcowego Top Gear na temat Cayenne

"Wszyscy pytani przeze mnie o szczególy konstrukcji lekceważąco wzruszali ramionami, jakby nieli mówić o kukulczym jaju śmierdzącym ropą, które ktoś podrzucił im do wysokooktanowego gniazda. Podejrzewam, że slynny kierowca testowy Walter Rohrl nawet nie usiadl za kierownicą tego samochodu..."

Droga i eksluzywna rzecz wtedy nią jest, gdy nie jest pospolita i nie do codziennego użytku. (to w tmacie drogiej benzyny)

Wiem, że czasy się zmieniają i nowoczesny diesel jest dobry. Ja zdania zmieniać nie muszę, jestem uparty.

Podobnie nie przekonacie mnie do Dody, techno i powiedzenia, że porządną dziewczynę poznajemy po tym, że robi loda na pierwszym spotkaniu.

Na tym kończę dyskusję o dieslach.