Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam zapytanie jak w temacie, dlaczego sie interesuje, ponieważ katalogowo roznica w osiagach (oba w uatomatach) jest 6.4 s do 6.9 czyli 0.5 sek na korzysc bmw jestem ciekaw jak ta roznica jest widoczna na odcinku 400m , ciekawi mnie to poniewaz widzialem taki sprint i audi zostalo w tyle jedynie o długosć maski czy nie wydaje sie wam to zbyt malo w koncu pol sekuny powinno chyba starczyc na coanjmniej cala dlugosc auta a nie tylko dlugosc maski. pytam o to powniewaz zamierzam kupic 540 a wlasciciel tego auta chwali sie ze odstawil a8 o dl maski co niestety zaniepokilo mnie kondycją silnika czy mam podstawy do obaw w zwiazku z powyższym?? dodam ze auto 540 MA SEKWENCYJNY GAZ jednak nie spytalem na czym wtedy akurat jechal i czy te pol sekundy to moze akurat ta dlugosc maski choc szczerze w to watpie ...

:))))))))
Opublikowano
Nie powinieneś sprawdzać kondycji silnika na jakiś amatorskich próbach przyspieszania. Co z tego że wyprzedził o pół maski a kto szybciej wystartował, refleks, jak manuale to zmiana biegów, strzały ze sprzęgła. Zainteresowany jesteś samochodem jedź do fachowca. Wsadźcie go na rolki czy trzyma serie.
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

masz racje w zupelnosci nie mozna tak sprawdzac kondycji mi bardziej chodzilo o te pol sekundy jak to wyglada mniej wiecej stojac na 400 metrze, no a jesli mowisz o tych rolkach to gdzie w naszej okolicy mozna to zrobic?? widze ze jestes z polkowic

pzrd

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam

mam zapytanie jak w temacie, dlaczego sie interesuje, ponieważ katalogowo roznica w osiagach (oba w uatomatach) jest 6.4 s do 6.9 czyli 0.5 sek na korzysc bmw jestem ciekaw jak ta roznica jest widoczna na odcinku 400m , ciekawi mnie to poniewaz widzialem taki sprint i audi zostalo w tyle jedynie o długosć maski czy nie wydaje sie wam to zbyt malo w koncu pol sekuny powinno chyba starczyc na coanjmniej cala dlugosc auta a nie tylko dlugosc maski. pytam o to powniewaz zamierzam kupic 540 a wlasciciel tego auta chwali sie ze odstawil a8 o dl maski co niestety zaniepokilo mnie kondycją silnika czy mam podstawy do obaw w zwiazku z powyższym?? dodam ze auto 540 MA SEKWENCYJNY GAZ jednak nie spytalem na czym wtedy akurat jechal i czy te pol sekundy to moze akurat ta dlugosc maski choc szczerze w to watpie ...

Chłopie.. ile Ty masz lat? 15cie? ;) Samo Twoje pytanie już jest po prostu komiczne. Jak można oceniać stan auta na podstawie tego czy objechał A8 o długość maski czy całego auta??!!??!!?? :mad2:

Opublikowano

ja zadalem tylko pytanie myslalem ze ktos moze wie cos na ten temat bo np sam sie tym interesowal

nie prosilem o weryfikacje mojego wieku a ty jesli nic nie wiesz na ten temat a ciekawi cie tylko moj wiek to jest to nie na temat

swoja droga mam 30 lat ale czy to dyskwalifikuje mnie z zainteresowania takim tematem bo tylko 15 latkowie interesuja się osiagami

Opublikowano

zobacz sobie jak jeździ S8

wyścig zaczyna sie od 1:10 - maserati z którym sie ściga ma silnik 2.0 :cool2:

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)

Opublikowano
zapomniałes dodać ze maseratti ma silnik 2.0 turbo i waży pewnie 1/3 mniej niż audi nie wspominając że jest to auto raczej sportowe a audi szybka limuzyna

BMW

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
matematycznie rozpatrując sprawę, to przy danych podanych na wstępie, po czasie 6,4 s różnica w odległości pomiędzy pojazdami wyniesie około 6 metrów, co ma sie oczywiscie nijak do kondycji silnika. Był kiedyś test w jakimś motoryzacyjnym programie, ten sam odcinek pokonał kierowca rajdowy zwykłym maluchem i różne osoby Porsche. Wyniki dużo sie nie różniły....
Opublikowano
zapomniałes dodać ze maseratti ma silnik 2.0 turbo i waży pewnie 1/3 mniej niż audi nie wspominając że jest to auto raczej sportowe a audi szybka limuzyna

sprawdziłem - maserati waży 20% mniej ale w końcu to S8 a nie jakieś tam zwykłe 4.2 :roll2:

Nadszedł już ten czas Ty dobrze o tym wiesz.

Bierz ile chcesz, tylko zaloguj się - WWW.OTWARTAPESTKA.INFO :)