Skocz do zawartości

wypadek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie chodzi o bmw ale o sama sytuacje zebym sam w razie co wiedzial jak sie zachowac!

wiec tak moja kolezanka jechala skoda felicia i wjechala w zderzak mondeo gosciu chcial szybko sprawe zalatwic i zyczyl sobie 250 zl wiec mu dala.zadzwonila do link 4 przyjechala laweta zabrala felicie do jakiegos warsztatu w konstancinie!poszla chlodnica ,1 kierunek .i atrapa ten caly gril ,na allegro czesci to kolo max 350zl.rzeczoznawca z linku wycenil szkode na 600 zl niby spoko ma pelen pakiet oc i ac.a zaklad wystawil swoj kosztorys na UWAGA-na zamiennikach 5000 tys zl!!! a na oryginalach 7000tys zl ten samochod nawet nie jest tyle wart!!!zaniosla wycene zakladu do linku i czeka na odp!

i co w takiej sytuacji robic ?????zwlaszcza ze samochod jest jej bardzo potrzebny a to trwa juz 8 dni a samochod stoi nie ruszony??

pytam bo nigdy nie bylem w takiej sytuacji i chcialbym wiedziec jak sie zachowac?

Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
To nie jest odpowiedni dział na takiego dywagacje. Lepiej nie gdybaj.....nie pytaj na zapas jak sie zachowac w takiej sytuacji.........tylko rób wszystko zeby nie mila miejsca taka sytuacja z Twoim udziałem.
Opublikowano
  • Autor
no robie co w mojej mocy.ale chcialbym wiedziec
Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
Kolego wg mnie link4 odpowie Ci że naprawa tego auta z tego kosztorysu z "watsztatu" będzie przekraczała wartość pojazdu i oszacują to na zasadzie szkody całkowitej a co z tym się wiąże to obliczą wartość rynkową pojazdu przed stłuczką i po stłuczce i wypłacą Ci tą różnice a pojazd sobie zostawisz lub złomowanie>Ja tak miałem ale z HDI też mnie to nerwów kosztowało bo ich wycena to kpina liczą takie niskie ceny rynkowe ,że szkoda gadać,dopiero się sprawa u mnie rozstrzygła jak napisałem żeby sobie wzięli tą rekompensate i odkupili mi takie auto jak miałem przed kolizja,a i dopisałem że jak sprawa się nie wyjaśni polubownie to wstępuje na drogę sądową.Po około tyg.dopłacili mi 1tys zł i dałem sobie spokój.Jest gdzieś na forum jaki jeden z naszych kolegów pisze i pomaga w takich sytuacjach.poszukaj .pozdrawiam
Opublikowano
nie chodzi o bmw ale o sama sytuacje zebym sam w razie co wiedzial jak sie zachowac!

wiec tak moja kolezanka jechala skoda felicia i wjechala w zderzak mondeo gosciu chcial szybko sprawe zalatwic i zyczyl sobie 250 zl wiec mu dala.zadzwonila do link 4 przyjechala laweta zabrala felicie do jakiegos warsztatu w konstancinie!poszla chlodnica ,1 kierunek .i atrapa ten caly gril ,na allegro czesci to kolo max 350zl.rzeczoznawca z linku wycenil szkode na 600 zl niby spoko ma pelen pakiet oc i ac.a zaklad wystawil swoj kosztorys na UWAGA-na zamiennikach 5000 tys zl!!! a na oryginalach 7000tys zl ten samochod nawet nie jest tyle wart!!!zaniosla wycene zakladu do linku i czeka na odp!

i co w takiej sytuacji robic ?????zwlaszcza ze samochod jest jej bardzo potrzebny a to trwa juz 8 dni a samochod stoi nie ruszony??

pytam bo nigdy nie bylem w takiej sytuacji i chcialbym wiedziec jak sie zachowac?

A CO TO MA WSPÓLNEGO Z MECHANIKĄ SERII 3 :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano

A CO TO MA WSPÓLNEGO Z MECHANIKĄ SERII 3 :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

A kolega pomylił działy :duh:

Opublikowano

Jeśli koleżance zależy bardzo na samochodzie, powinna poczytać sobie ogólne warunki umowy AC - być może jej ubezpieczenie obejmuje również koszty wynajęcia auta zastępczego. Jeśli tak - ubezpieczyciel pokryje koszt wynajęcia.

A co do samego kosztorysu - pozostaje czekać na info od ubezpieczyciela.

Opublikowano
5000zl za chlodnice, kierunek i grill?? niech kolezanka zabiera auto z tego warsztatu a panom mechanikom niech powie, zeby sie pukneli w glowke.
Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano
niech sprawdzi w umowie czy ma naprawe liczoną z amortyzacją czy bez, ja miałem małą przygodę i całe szczęśćie miałem AC wykupione bez amortyzacj tzn. wymiana na nowe - rzeczoznawca wycenił na 4 kółka, a w warsztacie na prawie 15 - tak więc teraz wszędzie nówki mam, rzadnej rzeźby i używanych części tylko nowe, oryginalne z fabryki.