Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie chodzi o bmw ale o sama sytuacje zebym sam w razie co wiedzial jak sie zachowac!

wiec tak moja kolezanka jechala skoda felicia i wjechala w zderzak mondeo gosciu chcial szybko sprawe zalatwic i zyczyl sobie 250 zl wiec mu dala.zadzwonila do link 4 przyjechala laweta zabrala felicie do jakiegos warsztatu w konstancinie!poszla chlodnica ,1 kierunek .i atrapa ten caly gril ,na allegro czesci to kolo max 350zl.rzeczoznawca z linku wycenil szkode na 600 zl niby spoko ma pelen pakiet oc i ac.a zaklad wystawil swoj kosztorys na UWAGA-na zamiennikach 5000 tys zl!!! a na oryginalach 7000tys zl ten samochod nawet nie jest tyle wart!!!zaniosla wycene zakladu do linku i czeka na odp!

i co w takiej sytuacji robic ?????zwlaszcza ze samochod jest jej bardzo potrzebny a to trwa juz 8 dni a samochod stoi nie ruszony??

pytam bo nigdy nie bylem w takiej sytuacji i chcialbym wiedziec jak sie zachowac?

Czuc respekt do Bmw nawet gdy je masz...
Opublikowano
Kolego wg mnie link4 odpowie Ci że naprawa tego auta z tego kosztorysu z "watsztatu" będzie przekraczała wartość pojazdu i oszacują to na zasadzie szkody całkowitej a co z tym się wiąże to obliczą wartość rynkową pojazdu przed stłuczką i po stłuczce i wypłacą Ci tą różnice a pojazd sobie zostawisz lub złomowanie>Ja tak miałem ale z HDI też mnie to nerwów kosztowało bo ich wycena to kpina liczą takie niskie ceny rynkowe ,że szkoda gadać,dopiero się sprawa u mnie rozstrzygła jak napisałem żeby sobie wzięli tą rekompensate i odkupili mi takie auto jak miałem przed kolizja,a i dopisałem że jak sprawa się nie wyjaśni polubownie to wstępuje na drogę sądową.Po około tyg.dopłacili mi 1tys zł i dałem sobie spokój.Jest gdzieś na forum jaki jeden z naszych kolegów pisze i pomaga w takich sytuacjach.poszukaj .pozdrawiam
Opublikowano
nie chodzi o bmw ale o sama sytuacje zebym sam w razie co wiedzial jak sie zachowac!

wiec tak moja kolezanka jechala skoda felicia i wjechala w zderzak mondeo gosciu chcial szybko sprawe zalatwic i zyczyl sobie 250 zl wiec mu dala.zadzwonila do link 4 przyjechala laweta zabrala felicie do jakiegos warsztatu w konstancinie!poszla chlodnica ,1 kierunek .i atrapa ten caly gril ,na allegro czesci to kolo max 350zl.rzeczoznawca z linku wycenil szkode na 600 zl niby spoko ma pelen pakiet oc i ac.a zaklad wystawil swoj kosztorys na UWAGA-na zamiennikach 5000 tys zl!!! a na oryginalach 7000tys zl ten samochod nawet nie jest tyle wart!!!zaniosla wycene zakladu do linku i czeka na odp!

i co w takiej sytuacji robic ?????zwlaszcza ze samochod jest jej bardzo potrzebny a to trwa juz 8 dni a samochod stoi nie ruszony??

pytam bo nigdy nie bylem w takiej sytuacji i chcialbym wiedziec jak sie zachowac?

A CO TO MA WSPÓLNEGO Z MECHANIKĄ SERII 3 :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

Opublikowano

A CO TO MA WSPÓLNEGO Z MECHANIKĄ SERII 3 :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

A kolega pomylił działy :duh:

Opublikowano

Jeśli koleżance zależy bardzo na samochodzie, powinna poczytać sobie ogólne warunki umowy AC - być może jej ubezpieczenie obejmuje również koszty wynajęcia auta zastępczego. Jeśli tak - ubezpieczyciel pokryje koszt wynajęcia.

A co do samego kosztorysu - pozostaje czekać na info od ubezpieczyciela.

Opublikowano
niech sprawdzi w umowie czy ma naprawe liczoną z amortyzacją czy bez, ja miałem małą przygodę i całe szczęśćie miałem AC wykupione bez amortyzacj tzn. wymiana na nowe - rzeczoznawca wycenił na 4 kółka, a w warsztacie na prawie 15 - tak więc teraz wszędzie nówki mam, rzadnej rzeźby i używanych części tylko nowe, oryginalne z fabryki.