Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie czy jest wielki problem z przekładką silnika 530d z jedną turbina na silnik z 535d z dwiema turbinkami i mocą 272ps?
Opublikowano
Już było. Problem olbrzymi i nieopłacalny. To nie tylko sprawa silnika. lepiej zawirusuj swój motorek. pozdrawiam
Opublikowano
to przepraszam za słabo szukałem tego wątku teraz pozostało wystawienie tego motorka na allegro może ktoś skoro jest taki problem z przekładką to muszę z tego zrezygnować pozdrawiam
Opublikowano
Przeciez to ten sam silnik, nie można po prostu wymienić turbiny?

Od razu widac, ze fachowiec :twisted:

ps. kolego mala rada na przyszlosc: z dala od klawiatury

Opublikowano

kolego a czemu ty chcesz to w ogole robic ??

Jesli chodzi o moc to taniej i lepiej bedzie rozwijac 3.0 d poprzez chip i przerobki mechaniczne - IC, turbo, wtryski etc. Na pewno wyjdzie to taniej niz swap na 3.0 d biturbo.

Mysle, ze program plus przerobki mechaniczne sa w stanie dac 300 PS i ok. 600 Nm. Co zrobi z tego auta niezly kawal bestii.

Opublikowano
chciałem zrobic tą przekładke bo ten co jest teraz ma już niestety najechane ponad 400tys i nie chodzi najlepiej ale musze poszukac takiego samego jak mam bedzie mniej problemów a ten co mam od 535d może ktoś kupi i po problemie
Opublikowano
Zadzwon do Pawla z Mineralnej, od zdaje sie robil juz ten manewr w E60.
I love smell of the gasoline in the morning. It smells like... victory.
Opublikowano
ten co jest teraz ma już niestety najechane ponad 400tys i nie chodzi najlepiej

Tzn? Możesz rozjaśnić co się dokladnie dzieje?

Opublikowano
ten co jest teraz ma już niestety najechane ponad 400tys i nie chodzi najlepiej

Tzn? Możesz rozjaśnić co się dokladnie dzieje?

a wiec auto zostało kupione z takim przebiegiem i nie najlepiej pracuje silnik puszcza dymka i cieknie turbina wiec nie wiem czy dymi przez turbine a z pewnościa tak ale może dymic przez wtryskiwacze więc został zakupiony silnik okazyjnie i dlatego takie zagadnienie napisałem bo skoro mam remontować stary silnik to pomyslałem że moze lepiej zamienić go na mocniejszy i przebiegiem ponad połowe mniejszym