Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam znów problem. po przekreceniu kluczyka na maxa silnik nie chce odpalic.;/ kontrolki sie swieca , akumulator jest nowy. nie miałem wyjscia i musiałem auto odpalic na tz. pych. i odpalił zaraz. teraz znów odpala z kluczyka ale nie wiem co z tym robic. moze znów cos takiego sie i bede zawiedziony. co robic?? pozdrawiam i czekam na wasze odpowiedzi.
Przemyslaw
Opublikowano
łatwo wyczuć czy się rozrusznik zawiesił jak nie kręcił a przekręcałeś stacyjkę to kontrolki przygasały czy nie jeśli przygasały to się zawiesił a jak nie przygasały to prąd do niego nie dochodził wiec przyczyna leży gdzieś indziej może w kostce stacyjki
Opublikowano
ewentualnie szczotki padają w rozruszniku i nieraz nie dochodzą do komutatora i nie kreci bo nie ma prądu raczej trzeba sprawdzi szczotki potem ewentualnie stacyjkę lub na odwrót jeśli nie to to gdzieś na linii pomiędzy tymi dwoma rzeczami
Opublikowano (edytowane)

Ja obstawiam na 99% kostkę stacyjki malem to samo wymienilem i jak ręką odjął

Zapraszamy na nowe forum o BMW www.bmw-fans.pl

Edytowane przez marcingwr

http://www.rookers.pl

Ulica to nie tor wyścigowy, tutaj nie ma znaczenia kto będzie pierwszy ...

Opublikowano
Ja obstawiam na 99% kostkę stacyjki malem to samo wymienilem i jak ręką odjął

A ja na 100% obstawiam szczotki :twisted:

Opublikowano

To ja obstawiam że jutro będzie piątek :lol:

Co do stacyjki to zdejmij osłonę plastikową na kolumnie za kierownicą, (od dołu na jeden wkret rozporowy, są dwie części- góra i dół ).

Weź kawałek przewodu i zwieraj kabelki ( nie pamiętam które ale jest kilka i na pewno trafisz za drugim razem a może i za pierwszym ) i zobacz czy będzie kręcił.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
dziś znów niestety sie pojawił ten sam problem. ale zauwarzyłem , że kontrolki przygasają. możecie mi napisać jak się szczotki sprawdza. i gdzie one są ?? bo nie mogę rozrusznika znajść.;/
Przemyslaw
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
Ja też mam tak w E46. miałem tak kilka razy, że po przejechaniu ok 2km - postoju 1-2godz. nie mogę odpalić. Słyszałem również opinię o rozruszniku tylko że w Fordzie. Po wymianie tulejek problem zniknoł. Czy ktoś się orientuje czy i gdzie dostanę kompet naprawczy do rozrusznika E46 200r 136KM.
Opublikowano
Jak ci się tak stanie że nie będzie kręcił to weź i na biegu leciutko rusz autem i przekręć jeszcze raz,jeżeli pomoże to jak koledzy piszą rozrusznik należy wyjąć i obejrzeć.
"Nieudana Operacja To Połowa Udanej Sekcji"