Skocz do zawartości

523i [M52] Automat - szorowanie w kole

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem, chyba w przednim lewym kole (od kierowcy) jest takie systematyczne szorowanie (szy...szy...szy...szy...), i w miarę zwiększającej się prędkości to szorowanie przyspiesza, co to może być ? na pedale hamulca nic nie czuje żeby klocki były już u kresu śmierci... macie panowie jakieś pomysły ?

Opublikowano
Ja stawiam na łożysko

rownież prawdopodobne, u mnie ostatnio tak szurało i okazało się, ze to osłona szura (po wymianie amorków)

Opublikowano
Spróbuj czy przestaje szumieć przy skręcaniu (na zakrętach) jeżeli tak to łożysko. Ponieważ czeka mnie wymiana przednich łożysk jakie polecacie?
www.alltech24.pl - oświetlenie led, xenon, ringi ccfl, markery led, pokrowce samochodowe, przetwornice napięcia, lampy robocze led

[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=160bfe16170114a1][img]http://images41.fotosik.pl/1246/160bfe16170114a1m.jpg[/img][/url]
Opublikowano
szur szur:) pewnie między tarczę hamulcową a osłonę dostałsię jakiś obcy przedmiot np.kamyk..najpierw to sprawdź ..odkręć koło i sprawdź to nic nie kosztuje.
Opublikowano
A jak przychamujesz lekko np. podczas delikatnego zwalniania to też szur, szur...? Może zacisk nie odbija :?
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Dzięki wszystkim za podpowiedzi, okazało się ze to osłona tarczy hamulcowej szorowała o tarcze :D Całe szczęście... Ale dziek temu wiem ze muszę już zmienić klocki hamulcowe bo już są cieniutkie ;/ W każdym razie dziękuję wszystkim za pomoc...