Skocz do zawartości

320d M47 niewlasciwa praca turbiny??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Kilka dni temu robilem w swojej buni test dynamiczny no i strasznie mnie zdziwila praca turbiny tzn: wartosc zadana w przedziale ok.1800-2300obr/min wynosi 1900mbarow a powyzej 2300obr/min 2100mbarow.. natomiast u mnie w tym pierwszym przedziale turbo pompowalo az 2400mbarow :jawdrop: a powyzej 2300obr/min cisnienie spadalo do 1900-1800mbarow.. nie mam pojecia czym to moze byc spowodowane..prosze o pomoc. z gory dzieki. pozdrawiam
Opublikowano
Miałeś robione jakieś zmiany w sofcie, jakiś program?

nic nie było robione. chcialem zawirusowac ale na hamowni wyszlo 115KM wiec doszedlem do wniosku ze bez sensu jest wirusowac jak auto serii nie trzyma

Opublikowano
Miałeś robione jakieś zmiany w sofcie, jakiś program?

nic nie było robione. chcialem zawirusowac ale na hamowni wyszlo 115KM wiec doszedlem do wniosku ze bez sensu jest wirusowac jak auto serii nie trzyma

Przepływka jest ok? Pytam, bo seria lichutka.

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

Przepływka jest ok? Pytam, bo seria lichutka.

przeplywka kupiona oryginalna i wstawiona miesiac temu...a seria wiem ze jest bardzo slaba a najgorsze jest to ze pojade do mechanika i mowi ze jest wszystko ok ze rura laczaca turbine i kolektor ssacy jest twarda tzn ze turbina dmucha elegancko...

Opublikowano
ze rura laczaca turbine i kolektor ssacy jest twarda tzn ze turbina dmucha elegancko...

Takich mechaników omijaj z daleka

Mimo, ze osobiscie nie jestem mechanikiem, zalecalbym sprawdzenie działania gruszki od turbo (regulacji kąta łopatek), być moze jest zle ustawiony.

Xdrive

Koder

Opublikowano

HEJ

zastanawia mnie wlasnie ustawienie tej gruszki od turbo - jest tam sruba i niby mozna to robic aczkolweik mi mechanik ktory od lat robi bmw i ma jak sądze dobra wiedze na ten temat mowi zeby tego nie ruszac [ponoc gruszki wogole nie mozna samej wymienic tylko wystepuje w komplecie z turbina]

zastanawia mnie to tez czemu ciegno wchodzace do gruszki jest po zgaszeniu auta raz nisko a czasami ok 1 cm wyzej - czy to normalka czy moze tez jest u mnie zle wyregulowane

dodam ze jak sam ruszam ciegnem ręką to ono pracuje wlasnie tak w zakresie ok 1 cm