Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam taki problem i dzieje sie to nie zawsze,najbardziej czuc na nierownosciach i sliskim,mam wrazenie jakby mnie tyl wyprzedzal w luku a wcale go nie zarzuca,sprawdzilem ty gumy od wachaczy w progach bo wiem ze jak byly wybite to bylo podobne wrazenie,stabilizator i wszytsko jest ok,jedno co jeszcze podejrzewam to tylne amortyzatory ale nie sa mokre nie widac zeby sie wylaly auto jest sztywne ale to moze byc przez tylne sprezyny bo sa zalozone sportowe,doradzcie cos :?: :?:
Opublikowano
sprawdz zbierznosc kol tylnych , bo zapewne sa za bardzo zbierzne lub rozbierzne i cie wozi
Opublikowano
zbieznosc byla robiona we wrzesniu na wszystkich czterech kolach i bylo wporzadku a to noszenie tez nie jest zawsze najbardziej odczuwalne na sliskim
Opublikowano
moim zdaniem łaczniki gumowe na stabilizatorze z tyłu do wymiany
Opublikowano
Jak masz gazówki to nie bedzie widac że ci się wylały!!!Więc warto je sprawdzić :wink:

Jest taka rzecz dla której warto żyć!

Moja trójeczka.

Nowe,markowe części samochodowe:

Jesteśmy na allegro nick: "Wochu01"

TEL:502-959-955

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam!.kurcze tez mam taki sam problem,byłem na kanale,amorki maja 20% zużycia gumy niby dobre i nie wiadomo co to robi ze zarzuca mi tył :mad2: PORADZCIE PLISSSS
Opublikowano
witam!.kurcze tez mam taki sam problem,byłem na kanale,amorki maja 20% zużycia gumy niby dobre i nie wiadomo co to robi ze zarzuca mi tył :mad2: PORADZCIE PLISSSS

a jak stwierdziłes że amortyzatory maja 20% zużycia?

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano
moja betka jest po śłizgu miałem mały wypadek na zakręcie sprawdź kąty koła mi się po przestawiały i było trak jak ty piszesz no i jedź na diagnostykę niech Ci sprawdza wartość amortyzatorów
Opublikowano
Głupio się przyznać ale też zakładałem ten temat i okazało się że miałem za mało powietrza w tylnim kole. :duh: Dopompowałem i jest ok .Koła mam 15' i nie było widać że dopompowałem a jednak różnica :mrgreen:
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
"DjAquaz"tez dopompowałem bo wykazało że w jednym kole jest o 0,8 mniej niz w drugim ale jeszcze odczuwam jak mnie niesie
Opublikowano
byłem na diagnostyce i wykazało że mam sprawne amory w 87% a koła mi stoją w lekkim skosie /_\

po skuteczności wnioskuję że są nowe,sprawdź tuleje gumowo metalowe wahacza(te przykręcone do progu)

Opublikowano
jak tuleje te w progach sa padniete to latwo mozna zobaczyc bez zagladania pod spod,bo po pierwsze cos zaczyna stukac z tylu a po drugie kierownica sie przestawia delikatnie w prawo lub w lewo,czyli kiedy jedziemy prosto kierownica jest delikatnie skrecona
Opublikowano
jak tuleje te w progach sa padniete to latwo mozna zobaczyc bez zagladania pod spod,bo po pierwsze cos zaczyna stukac z tylu a po drugie kierownica sie przestawia delikatnie w prawo lub w lewo,czyli kiedy jedziemy prosto kierownica jest delikatnie skrecona
Takie tuleje jak opisujesz trzeba było wymienić kilka miesięcy wcześniej,zaczyna się od właśnie od noszenia tyłu.Na prostej i równej drodze nic się nie będzie działo.
Opublikowano
Witam, zabrzmi to groteskowo !!! Moja woziła mi tył bo miałem ogumienie ze Słomczyna używane - wszystko ładnie pięknie bieżnik był i wygląd był rozmiar 205/60/15. Woziła że był to szok dla mnie. Poczytałem trochę na forum. Kupiłem nowe gumy Good Year Exellence 195/65/15V. I po tej operacji moja BMWi jest moja a nie wozi się na boki !!! To trochę jak anegdota, ale pomyśl też o tym, pozdrawiam.
Nie sztuka skorzystać z serwisu-SZTUKA ZROBIĆ TO SAMEMU !!!
Opublikowano

Jeśli nosi Ci tył to pewnie masz pod samochodem taki obrazek:

%5B416%3A480%5Dhttp%3A//img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Noszenie_zon_2665962.jpg

Ktoś CI niesie ukochaną.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....