Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak w temacie,potrzebuje jakoś dobrać sie do lewarka zmiany biegów a to z kolei po to bo coś cięzko biegi mi wchodzą-a jeśli nawet wchodzą lekko to tak jakby nie na swoje miejsce tzn.zdarza mi sie wrzucić 5 zamiast 3.

Innymi słowy mają tak jakby nie swój tor.

Na realoem wygląda to tak : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=25_0281&hg=25&fg=05

wydaje mi się że łożyso czyli część nr.8 jest nie chętne do współpracy,ale żeby się upewnić musze jakos to rozebrać.Nie mam pewności co do 10 i 7.

Oczywiscie wiem ze najpierw nalezy odkrecic panel ten od szyb,zdjąć galke zmiany biegów noi potem są tam jakieś "wygłuszacze" ale co dalej to juz nie wiem ...

Wie ktoś może jak się do tego zabrać ??

osa-ozo

Sprzedam :

Oryginalne tylne lampy BMW e46 do sedana - zewnętrzne i w klape.

Kierunkowskazy przednie e46

Ceny : Tanio

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Odswieze temat, zeby nie zakladac nowego. Sciagal ktos galke w 320d? Tak samo jak w benzynie? Pociagnac energicznie do gory i powinna zejsc?
Opublikowano
A ja się szarpię z tym gałanem i nic :( Żadnej śrubki tam nie ma? Nie chcę za mocno ciągnąć, bo znając moje szczęście to coś strzeli... :(
Opublikowano
Wystarczy mocniej pociągnąć oczywiście jeśli jest to gałka oryginalna, u mnie schodzi bez problemu bo mam złamane 2 zatrzaski
Opublikowano

większe prawdopodobieństwo złamania jest przy wkładaniu . Nie chce złe doradzić ale wyjmując to wątpliwa sprawa że uszkodzisz. morze ktoś przed tobą już złamał i jakoś to przykleił.

Tak czy inaczej bedziesz musiał zaryzykować.

Opublikowano
Tak czy inaczej bedziesz musiał zaryzykować.

Uwazaj zeby nie rozbić lusterka i nie przywalic w podsufitke :mrgreen: znane są takie przypadki

Xdrive

Koder

Opublikowano
wydaje mi się że łożyso czyli część nr.8 jest nie chętne do współpracy,ale żeby się upewnić musze jakos to rozebrać.Nie mam pewności co do 10 i 7.

Oczywiscie wiem ze najpierw nalezy odkrecic panel ten od szyb,zdjąć galke zmiany biegów noi potem są tam jakieś "wygłuszacze" ale co dalej to juz nie wiem ...

uporałeś się z tematem? czy wymiana wymienionych przez Ciebie elementów pomogła?

Opublikowano

uporałeś się z tematem? czy wymiana wymienionych przez Ciebie elementów pomogła?

w środe wieczorem o tym napisze tutaj,ewentualnie w czwartek bo to wlasnie wtedy umowilem sie na naprawe.Rzadko jezdze tym autem,tym bardziej w taka pogode dlatego ewentualne drobne usterki sa "naprawiane" bardzo powoli bo poprostu o nich czesto zapominam.

osa-ozo

Sprzedam :

Opublikowano
Również czekam na wyniki naprawy, bo u mnie też nieprecyzyjnie chodzi lewarek.

na czesci wydalem 43 zł,a jest pare tych drobnostek,najdrozsze ze tak powiem bylo "lozysko" 28 zł,wszystko oryginal bo zamiennikow nie ma a poza tym patrzac na ceny to nie ma wogole o czym mowic.

Jak juz mowilem jak tylko te czesci zostana wymienione napisze o rezultatach.

osa-ozo

Sprzedam :

Opublikowano
Na realoem wygląda to tak : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=25_0281&hg=25&fg=05

wydaje mi się że łożyso czyli część nr.8 jest nie chętne do współpracy...

P.s

Nr 8 na rysunku to guma. Osłania przed wilgocią połączenie podłoga-lewarek zmiany biegów w kabinie.To tak na marginesie :hand:

Co do twojego problemu to wydaje mi się że wystarczy wyczyścić papierem i przesmarować połączenia ruchome od drązka do skrzyni.

Opublikowano

panowie no wiec wymienione zostały elementy ktore wczesniej opisywalem.

Poprawa faktycznie jest i wydaje mi sie ze teraz jest juz wszystko dobrze-jesli mozna tak powiedziec to na 95 % bo te 5 % to brakuje do idealnej precyzji.

Biegi wchodza juz "twardo" tzn.tak jak powinny,teraz kazdy ma swoje miejsce.

Za wymiane tych elementów zaplacilem 60 zł.

Czesc ktora u mnie byla najbardziej zuzyta kosztowała 30 zł.-to wlasnie ta czesc (chyba numer 7 jednak ),taka plastikowa osłona w ktorej chodzi lewarek zmiany biegów.

osa-ozo

Sprzedam :

Opublikowano
A nie masz może jakichś zdjęć tych elementów, montażu :?:

wymieniał to mechanik,wiec fotek w postaci manuala nie mam niestety zadnych.

Czesci które zostały wymienione to 7,10 i 11.

osa-ozo

Sprzedam :